autor:

elucubratii culinare

» » Salate

Varză de Bruxelles cu sos de Dijon

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
450 g varză de Bruxelles,, 1 lingură unt,, 1 lingură ulei de măsline,, sare,, piper,, 100 ml vin alb sec,, 100 ml apă (supă), 1 ceapă potrivită,, 2 linguri smântână,, 1 lingură muștar Dijon.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit varza de Bruxelles congelată, cea proaspătă găsindu-se un pic mai greu :(
Se lasă la decongelat și se taie în două pe lungime.
Într-un wok încingem untul și uleiul de măsline și călim ceapa tăiată fideluță.
Când devine aurie, adăugăm varza și condimentăm cu sare și piper după gust.
Amestecăm ușor, apoi adăugăm vinul și apa.
Lăsăm la foc potrivit până sosul scade la jumătate.
Într-un castronel amestecăm smântâna cu muștarul și se adaugă peste varză.
Se amestecă ușor și se mai lasă 1-2 minute la foc mic.
Se servește ca atare sau ca garnitură lângă cărnița preferată.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varză de Bruxelles cu sos de Dijon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Se pun

17 voturi    19 comentarii
45 min
Salate de legume
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 450 g varză de Bruxelles,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • sare,
  • piper,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml apă (supă)
  • 1 ceapă potrivită,
  • 2 linguri smântână,
  • 1 lingură muștar Dijon.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Tabulah