Incepem cu varza pe care o spalam, o curatam de foile exterioare şi o tocam fideluta. La fel procedam si cu ceapa, pe care o taiem marunt. Costitele le spalam, le transam, daca sunt prea mari (la mine nu a fost cazul) si le prajim in ulei, intr-o cratita incapatoare, impreuna cu ceapa, pana isi schimba un pic culoarea.
Stingem cu o cana de apa calduta, adaugam varza, amestecam, si lasam sa se inabuse la foc iute, pana se inmoaie varza, cateva minute, amestecand continuu. Din acest moment, ne mutam la cuptor, unde vom rasturna varza semi-fiarta, impreuna cu carnea. Condimentam cu piper, delikat, foile de dafin, crenguta de cimbru si o lasam sa fiarba timp de 1 h. Daca considerati ca zeama e prea putina, lasata de varza, puteti adauga 1 cana apa.
Intre timp, vom toca mararul cu care vom completa gustul acestei delicioase mancari. Dupa ce au stat timp de 1 h la cuptor, scoatem un pic tava, pentru a adauga sucul de rosii si verdeata, si mai lasam sa fiarba doar 15 min.
Servim varza calda cu mamaliguta si ardei iute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii