Vin de smochine

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kilogram de smochine;
  • 3 kilograme de zahar;
  • 70 grame drojdie de bere;
  • 11 litri de apa fiarta si racita;
  • 1 lamaie;
  • 50 grame sare de lamaie.

Mod de preparare

Cantitatea de zahar, drojdia si sarea de lamaie se pun la topit intr-o cantitate de apa calduta, folosita din cantitatea totala de apa in asa fel incat sa iasa un sirop, lasandu-se cca 30 minute ca drojdia sa isi faca efectul.

Smochinele se taie bucati potrivite, lamaia la fel.

Se pune siropul de zahar cu drojdie, intr-o damigeana, se adauga smochinele, lamaia, se lasa la fermentat timp de 4 saptamani, timp in care la doua - trei zile se mai agita damigeana.

Pentru a evita accidentele, damigeana nu se astupa cu dopul, ci se pune pe gatul ei un tifon legat cu un elastic sau o sfoara;

In ultimele zile nu se mai agita, iar la expirarea timpului se trage lichidul in alta damigeana, se lasa o zi la limpezit, dupa care se trage in sticle (de sticla), se astupa sticlele si se depoziteaza intr-un loc racoros;

La turnarea lichidului in damigeana sau in sticle puteti folosi filtre speciale sau daca nu o bucata de tifon pliata avand in mijloc vata, pentru a retine impuritatile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise