Cantitatea de zahar, drojdia si sarea de lamaie se pun la topit intr-o cantitate de apa calduta, folosita din cantitatea totala de apa in asa fel incat sa iasa un sirop, lasandu-se cca 30 minute ca drojdia sa isi faca efectul.
Smochinele se taie bucati potrivite, lamaia la fel.
Se pune siropul de zahar cu drojdie, intr-o damigeana, se adauga smochinele, lamaia, se lasa la fermentat timp de 4 saptamani, timp in care la doua - trei zile se mai agita damigeana.
Pentru a evita accidentele, damigeana nu se astupa cu dopul, ci se pune pe gatul ei un tifon legat cu un elastic sau o sfoara;
In ultimele zile nu se mai agita, iar la expirarea timpului se trage lichidul in alta damigeana, se lasa o zi la limpezit, dupa care se trage in sticle (de sticla), se astupa sticlele si se depoziteaza intr-un loc racoros;
La turnarea lichidului in damigeana sau in sticle puteti folosi filtre speciale sau daca nu o bucata de tifon pliata avand in mijloc vata, pentru a retine impuritatile.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii