autor:

irina

» » Salate

Vinete cu nuci

Autor: irina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: irina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 iunie 2009

Ingrediente
1 kg vinete de marime medie, , 1/2 pahar ulei, , 1 pahar nuci macinate, , 1 lingura otet, , 1 lingura patrunjel, tocat marunt, , 1 lingura frunze telina, tocata marunt, , 1 lingura busuioc proaspat, tocat marunt, , 2-3 catei de usturoi, , 1 lingura condimente picante, , 1/2 pahar apa, , sare

Dificultate: Redusa Timp: 5h

3 voturi

Mod de preparare

Se taie fiecare vanata felii in lungime si se pun cu sare timp de o ora, dupa care se scurg de zeama. Se pune uleiul la incins si se prajeste fiecare felie de vanata pe ambele parti pana capata o culoare aurie.

Separat se amesteca nuca macinata cu usturoiul facut mujdei, condimentele picante, verdeturile tocate marunt, otetul si sarea. Se adauga apa putin cate putin pana compozitia devine o pasta omogena.

Se unge fiecare felie cu pasta obtinuta si se impaturesc in doua.

Se pot orna cu boabe de rodie!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata calda de cartofi noi

Salata calda de cartofi noi

Cartofii se fierb intr-o cratita cu apa in care s-a dizolvat concentratul de legume timp de

8 voturi    6 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de ciuperci cu piept de pui

Salata de ciuperci cu piept de pui

Fierbem pieptul de pui impreuna cu foaia de dafin, sare si boabele de piper. Apoi il lasam la racit

4 voturi    0 comentarii
45 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cu nuci nu am incercat niciodata!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Interesanta combinatia. Am sa fac si eu in post

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

      Ft buna combinatia,chiar ft interesanta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Imi place combinatia folosita si in mod sigur este un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Interesanta reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg vinete de marime medie
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar nuci macinate
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura patrunjel
  • tocat marunt
  • 1 lingura frunze telina
  • tocata marunt
  • 1 lingura busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura condimente picante
  • 1/2 pahar apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de irina
Mic dejun dulce din spaghete

Mic dejun dulce din spaghete

Spaghetele se rup in bucatele potrivite ca marime si se pun la prajit in tigaie cu putin ulei, amestecand

2 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Salata de morcov cu maioneza si usturoi

Salata de morcov cu maioneza si usturoi

Morcovii se dau pe razatoarea mica, evident dupa ce se curata de coaja. Se pune putina sare deasupra

10 voturi    6 comentarii
20 min
Salate de legume

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cu nuci nu am incercat niciodata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Fasole verde cu sos de usturoi