autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2013

Ingrediente
&bull 3 vinete medii, &bull 500 g carne tocata, &bull 2 cepe mari, &bull 1 cutie mica rosii in bulion, &bull 1 ardei gras rosu, &bull 2 linguri ulei, &bull 100 g cascaval, &bull sare, &bull piper, Pentru sosul alb, &bull 50 g unt, &bull 2 linguri faina alba, &bull 300 ml lapte, &bull 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa, se sterg cu prosoape de hartie, se cresteaza mijlocul si se scoate miezul, lasand o margine putin mai groasa.



Se asaza jumatatile de vinete pe o tava termorezistenta si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.



Se toaca ceapa si se caleste in uleiul Arpis incins cu putina apa timp de 2 minute. Se adauga carnea si ardeiul taiat cubulete, circa 100 ml de apa si se lasa pana scade zeama.



Se pun rosiile cubulete cu tot cu sos, miezul de la vinete tocat si se lasa pana a scazut zeama, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare si piper.



Prepararea sosului: Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina Arpis in ploaie, amestecand continuu cu un tel mic, dupa care se toarna treptat cate putin lapte rece si se amesteca permanent. Se pune putina sare si se lasa sa fiarba, la foc foarte mic, pana s-a ingrosat, amestecand permanent. La final trebuie sa fie un sos fin si mai gros. Daca sosul este prea gros, se mai adauga lapte.



Se lasa sa se racoreasca putin. Se umplu jumatatile de vinete cu amestecul de carne, se intind deasupra cate 2-3 linguri cu sos alb si se presara cascaval ras. Se introduce tava in cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu.



Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti”, derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.



Reteta traditionala ”Vinete umplute” a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute - reteta din Muntenia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu sos de rosii

Vinete cu sos de rosii

Se taie vinetele rondele de aproximativ 1 cm grosime, se taie aceste rondele pe jumatate, se dau

9 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida cu ciuperci si smantana

Conopida cu ciuperci si smantana

Desfacem conopida si oparim buchetelele 8 minute in apa cu sare. Le scoatem si le lasam sa se scurga.

11 voturi    5 comentarii
54 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alberto Florin , 26 iulie 2015

    lapte de la Arpis nu ati gasit ?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

    Bun,bun,bun...Noua ne plac tare mult vinetele umplute...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • &bull 3 vinete medii
  • &bull 500 g carne tocata
  • &bull 2 cepe mari
  • &bull 1 cutie mica rosii in bulion
  • &bull 1 ardei gras rosu
  • &bull 2 linguri ulei
  • &bull 100 g cascaval
  • &bull sare
  • &bull piper
  • Pentru sosul alb
  • &bull 50 g unt
  • &bull 2 linguri faina alba
  • &bull 300 ml lapte
  • &bull 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Mancare de linte la Philips Multicooker (de post)

Mancare de linte la Philips Multicooker (de post)

Se seteaza Philips Multicooker la functia de prajire (FRY) si se selecteaza timpul pentru 5 minute.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...Noua ne plac tare mult vinetele umplute...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Placinta aperitiv