autor:

Fara foto

» » Cocktailuri si lichioruri

Visinata

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
5 kg visine, 1/2 kg cirese amare, 1/2 kg zmeura sau fragute, 100 ml rom, un plic cu zahar vanilat, 1 - 1/2 kg zahar, 1 - 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb, 8-10 picaturi esenta de migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, ciresele amare si zmeura (sau fragutele). Zaharul se pune la urma. Damigeana se scutura bine, pentru a se amesteca fructele cu zaharul. Se leaga cu tifon si se lasa la caldura 5-6 zile, pana cind fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitand-o zilnic. Dupa aceea se pune alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece pentru doua saptamani, agitind-o la fiecare 2-3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Visinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
visinata

visinata

Se aleg visine bine coapte, se spala si se introduc intr-o damigeana mica. Se adauga zaharul si se

10 voturi    11 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri
Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Tort de cafea (insiropat cu visinata)

Se face un pandispan: se bat 8 albusuri spuma, se adauga zaharul, romul, coaja de portocala, zaharul

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ramona cerasela (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Intr-adevar, "de gustibus non disputandum"! Si eu cred ca daca e visinata e bine sa nu amestecam prea multe, dar ca cireasa amara ii da culoare mai intensa si aroma migdalata. Celelalte mi se par total de prisos.

  • Fara foto

    Liliana Pintilie (Chef de cuisine) , 21 iulie 2008

    E buna o gurita si atat ca te inbeti dupa aia!!!trebuie sa o tinem in damingeana!!!!ca altefel nu e asa buna!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Se poate lasa si o luna in damigeana la rece, apoi se trage la sticle, avand grija sa nu tulburam lichidul, asadar in ultima saptamana nu mai agitam damigeana. Eu folosesc un furtunas cand trag visinata decantata la sticle. Apoi astupam bine sticlele, le etichetam si le pastram la loc intunecos si rece. Obs: Eu nu pun atatea arome la visinata: zmeura, fragute, rom, vanilie, migdale. E suficient doar una sau doua si in cantitati mici, pentru a nu denatura gustul visinelor. Prin probe putem afla care varianta ne place mai mult. Cea mai buna mi se pare combinatia cu zmeura si vanilie sau cea cu fragute si rom. Esenta de migdale denatureaza mult gustul visinelor si de aceea nu o recomand. Eu o folosesc doar pentru a prepara "Florio".

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 1/2 kg cirese amare
  • 1/2 kg zmeura sau fragute
  • 100 ml rom
  • un plic cu zahar vanilat
  • 1 - 1/2 kg zahar
  • 1 - 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb
  • 8-10 picaturi esenta de migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

ramona cerasela (Chef de cuisine)

Intr-adevar, "de gustibus non disputandum"! Si eu cred ca daca e visinata e bine sa nu amestecam prea multe, dar ca cireasa amara ii da culoare mai intensa si aroma migdalata. Celelalte mi se par total de prisos.

Adauga reteta
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Caipiroska cu mure Caipiroska cu mure

Spalati bine ingredientele Taiati lime-ul in cubulete Puneti cubuletele de la jumatate de lime in pahar alaturi de mure si zahar

2 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi
Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii Punch Cu Soc si Fructul Pasiunii

Curatati ananasul de coaja si taiati-l in cubulete. Adaugati capsunile si ananasul prin palnia de alimentare a unui storcator centrifugal

2 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Reteta jinarsului de Bistrita