autor:

» » Cocktailuri si lichioruri

Visinata

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
5 kg visine, 1/2 kg cirese amare, 1/2 kg zmeura sau fragute, 100 ml rom, un plic cu zahar vanilat, 1 - 1/2 kg zahar, 1 - 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb, 8-10 picaturi esenta de migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o damigeana de 10 l se pun visinele, ciresele amare si zmeura (sau fragutele). Zaharul se pune la urma. Damigeana se scutura bine, pentru a se amesteca fructele cu zaharul. Se leaga cu tifon si se lasa la caldura 5-6 zile, pana cind fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitand-o zilnic. Dupa aceea se pune alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece pentru doua saptamani, agitind-o la fiecare 2-3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Visinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Tiramisu cu visinata

Tiramisu cu visinata

Cremos, rece și bun, Tiramisu este o idee excelentă pentru un dulce de vară. Am bătut albușurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
visinata

visinata

Se aleg visine bine coapte, se spala si se introduc intr-o damigeana mica. Se adauga zaharul si se

10 voturi    11 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • ramona cerasela (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

    Intr-adevar, "de gustibus non disputandum"! Si eu cred ca daca e visinata e bine sa nu amestecam prea multe, dar ca cireasa amara ii da culoare mai intensa si aroma migdalata. Celelalte mi se par total de prisos.

  • Liliana Pintilie (Chef de cuisine) , 21 iulie 2008

    E buna o gurita si atat ca te inbeti dupa aia!!!trebuie sa o tinem in damingeana!!!!ca altefel nu e asa buna!

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Se poate lasa si o luna in damigeana la rece, apoi se trage la sticle, avand grija sa nu tulburam lichidul, asadar in ultima saptamana nu mai agitam damigeana. Eu folosesc un furtunas cand trag visinata decantata la sticle. Apoi astupam bine sticlele, le etichetam si le pastram la loc intunecos si rece. Obs: Eu nu pun atatea arome la visinata: zmeura, fragute, rom, vanilie, migdale. E suficient doar una sau doua si in cantitati mici, pentru a nu denatura gustul visinelor. Prin probe putem afla care varianta ne place mai mult. Cea mai buna mi se pare combinatia cu zmeura si vanilie sau cea cu fragute si rom. Esenta de migdale denatureaza mult gustul visinelor si de aceea nu o recomand. Eu o folosesc doar pentru a prepara "Florio".

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

8 voturi

Ingrediente

  • 5 kg visine
  • 1/2 kg cirese amare
  • 1/2 kg zmeura sau fragute
  • 100 ml rom
  • un plic cu zahar vanilat
  • 1 - 1/2 kg zahar
  • 1 - 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb
  • 8-10 picaturi esenta de migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

37 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

ramona cerasela (Chef de cuisine)

Intr-adevar, "de gustibus non disputandum"! Si eu cred ca daca e visinata e bine sa nu amestecam prea multe, dar ca cireasa amara ii da culoare mai intensa si aroma migdalata. Celelalte mi se par total de prisos.

Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Dalgona matcha latte Dalgona matcha latte

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul. Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

24 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
Suc de zmeura