Cum se prepară vișinata
Cum se prepară vișinata
Visinele se spala si se pun in sticla impreuna cu zaharul. Se lasa cateva zile pana cand visinele se acopera de sirop. Se adauga alcoolul de 96 de grade si se mai lasa cateva zile, agitandu-se din cand in cand continutul. Se adauga alcoolul de 33 de grade si se mai lasa iarasi cateva zile, la fel agitandu-se continutul cand iti amintesti. Cam 3 saptamani dureaza treaba. Nu trebuie nici macar sa scoateti visinele, lasati-le acolo. Visinata asta te va binedispune de la prima gura din cauza tariei (peste 40 de grade). Dupa ce ai baut visinata (te tine vreo 5 zile), visinele ramase la fundul sticlei le pui intr-o cutie in congelator ( sa fie reci la maxim) si le mananci in timpul zilelor calduroase cand prepari piftie de gaina (nu stiu de ce majoritatea fac piftia pe timpul iernii!!!) sau o ciorba de fasole cu ciolan afumat.
Daca aveti bani sa faceti visinata (peste 60 RON/ sticla), va veti da seama ca whisky-ul este pentru visinata cam ceea ce este berea pentru whisky.
Aceasta este reteta mea de visinata si daca v-a placut sa imi spuneti si mie. Noroc!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii