Cum se prepară vișinata
Cum se prepară vișinata
Visinele se spala si se pun in sticla impreuna cu zaharul. Se lasa cateva zile pana cand visinele se acopera de sirop. Se adauga alcoolul de 96 de grade si se mai lasa cateva zile, agitandu-se din cand in cand continutul. Se adauga alcoolul de 33 de grade si se mai lasa iarasi cateva zile, la fel agitandu-se continutul cand iti amintesti. Cam 3 saptamani dureaza treaba. Nu trebuie nici macar sa scoateti visinele, lasati-le acolo. Visinata asta te va binedispune de la prima gura din cauza tariei (peste 40 de grade). Dupa ce ai baut visinata (te tine vreo 5 zile), visinele ramase la fundul sticlei le pui intr-o cutie in congelator ( sa fie reci la maxim) si le mananci in timpul zilelor calduroase cand prepari piftie de gaina (nu stiu de ce majoritatea fac piftia pe timpul iernii!!!) sau o ciorba de fasole cu ciolan afumat.
Daca aveti bani sa faceti visinata (peste 60 RON/ sticla), va veti da seama ca whisky-ul este pentru visinata cam ceea ce este berea pentru whisky.
Aceasta este reteta mea de visinata si daca v-a placut sa imi spuneti si mie. Noroc!
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii