autor:

nicoleta lacatus

» » Conserve si muraturi

visine ptr.iarna

Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta lacatus (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iulie 2008

Ingrediente
3 kg visine, 1 kg zahar, 10 aspirine

Dificultate: Redusa Timp: 10h

8 voturi

Mod de preparare

Se aleg visine bine coapte, carora li se scot samburii. Se adauga zaharul si aspirinele si se lasa pana cand zaharul se topeste. Se aseaza in borcane si se pastreaza la rece.
Se folosesc la prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "visine ptr.iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Visine pentru prajituri si sirop

Visine pentru prajituri si sirop

Visinele se spala si se curata de simburi. La fiecare kg de visine curatate se adauga 600 g zahar.Se

12 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gogosari in bulion

Gogosari in bulion

Am curatat gogosarii,i-am spalat si i-am taiat dupa bunul meu plac.Am pus intr-un ceaun toate ingredientele

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Otilia M (Bucatar sef):

    Am pregatit si eu aceasta conserva, dar cum am visini in curte folosesc 1 kg zahar la 5 kg visine. Iarna cand folosesc visinele sau sucul mai adaug zahar sau miere.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

    Bun,bun,bun...Eu obisnuiesc sa le congelez si pot sa le folosesc atat la sosuri cat si la compoturi,creme,diverse prajituri...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Cred ca se pastreaza mai bine decat la congelator.

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

    In loc de zahar nu se poate folosi miere?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Eu folosesc aceeasi reteta. Siropul il folosesc la insiropat foi de prajituri cu crema.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 03 iulie 2008

      Si siropul ramas ...nu il pui in sticle , pentru iarna ? Eu folosesc 600 g zahar la 1 kg fruct...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10h

8 voturi

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 1 kg zahar
  • 10 aspirine

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta lacatus
gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

gogosele frantuzesti cu miere si scortisoara-reteta rapida

se pun impreuna la fiert:apa uleiul sarea.cand au dat in clocot se toarna faina si se amesteca repede

22 voturi    10 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
ciorba de salata verde

ciorba de salata verde

salata se spala in mai multe ape si se toaca marunt.se calaste impreuna cu ceapa si cu morcovii.se

1 vot    1 comentariu
25 min
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu carne de vita

Tocanita cu carne de vita

Carnea se taie bucati si se opareste. Intre timp se taie ceapa, se rade morcovul se calesc si

10 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...Eu obisnuiesc sa le congelez si pot sa le folosesc atat la sosuri cat si la compoturi,creme,diverse prajituri...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Magiun de prune