Se curata visinele de codite, se spala in mai multe ape si apoi se scot samburii.Visinile curatate,se pun intr-o cratita mare sau o oala ce avem disponibil.Punem zaharul si cele doua pliculete de conservant peste ele si mestecam in ele incet cu mana pentru a nu le rupe.Facem aceasta operatie de cateva ori, deoarece le vom lasa cel putin 24 de ore timp in care ele isi vor lasa zeama si zaharul se va topi.Se pune si un baton de vanilie taiat sau faramitat,pentru a-si lasa aroma.A doua zi facem aceeasi operatie si mestecam de cate ori este nevoie ca sa se dizolve zaharul.Visinile isi vor lasa destul sirop.Din cele 6 kg de visine mi-au iesit 4 sticle de 1 kg cu visine si sirop,un borcan mai mic de visine cu sirop si 2 sticle de 1 kg cu sirop rezultat din toata compozitia.Iarna putem sa facem prajitura cu visine, tort cu visine,sau budinca de visine.Sucul se poate bea, sau se poate pune la torturi pentru insiroparea blatului. Pofta buna la prajituri,torturi,sau budinci cu visine !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii