autor:

Cristina Axinte

» » Borsuri si Ciorbe

Yayla Corbasi (Ciorba de iaurt-reteta turceasca)

Autor: Cristina Axinte (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Axinte (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 13 septembrie 2008

Ingrediente
- 1,5 L iaurt gras, - ulei, - 20 grame orez, - 1 ou, - apa fiarta 0,5 L, - menta uscata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa retineti ca daca va apucati sa gatiti turceste,trebuie sa aveti mereu la indemana sicak su(apa fiarta),ceapa, ulei,sare de lamaie si pirinc(orez).
Pentru ciorba:
Orezul se pune intr-o farfurie cu apa fiarta si se lasa acolo pana se albeste.
In oala in care veti face ciorba turnati ulei(5 linguri este suficient).Incingeti-l si turnati orezul bine scurs de apa apoi imediat spargeti oul si amestecati bine.Urmeaza apa fiarta si iaurtul. Amestecati bine si puneti sare de lamaie(un varf de lingurita).Lasati la foc mic,pe ochiul de aragaz mic cam 30 minute dupa care incingeti intr-o tigaie 3 linguri ulei si turnati deasupra ciorbei.Adaugati apoi menta si puneti capacul.
Se serveste calda,nu fierbinte cu un plus de sare de lamaie sau suc de lamaie si ardei iute.

==== Afiyet olsun! Pofta buna! ====
Daca ti-a placut reteta noastra "Yayla Corbasi (Ciorba de iaurt-reteta turceasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se spala bine oasele si se pun la fiert in oala cu apa.se spumuiesc,apoi se adauga burta taiata fideluta.

2 voturi    1 comentariu
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba a la grec

Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lary , 12 septembrie 2009

    E foarte buna, cine nu a ıncercat-o sa o incerce.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Cred ca e foarte buna

  • Fara foto

    ellena , 19 iunie 2009

    Hmmm e super, preferata mea. Acum depinde si de gusturi. La fel si ciorba de linte rosie, ff buna.

    • Fara foto

      Lady Io (Bucatar sef) , 13 iunie 2009

      Am incercat eu, dar cu lamaie in loc de sare de lamaie (e mult mai sanatoasa). A fost bunuta.

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      Nu stiu cat succes ar avea la noi dar cred ca fac o incercare.

    • Fara foto

      Angelica , 26 noiembrie 2008

      Sunt curioasa daca a incercat cineva aceasta reteta, cu cantitatile de ingrediente date. Cum a fost rezultatul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • - 1,5 L iaurt gras
  • - ulei
  • - 20 grame orez
  • - 1 ou
  • - apa fiarta 0,5 L
  • - menta uscata

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Axinte
Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Intr-o oala de dimensiuni mici se pun cuburile de soia impreuna cu apa, condimente si un varf de

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

lary

E foarte buna, cine nu a ıncercat-o sa o incerce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PERISOARE