autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Zacusca de dovlecei

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
4kg. de dovlecei, 1kg. ardei grasi sau gogosari, 2 kg. rosii, 500gr. ceapa, 1/2l. ulei, sare, frunze de telina si patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

66 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte, se taie in cubulete, se sareaza dupa gust si se lasa 1 ora intr-un vas acoperit. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa si ardeiul se curata, se taie in feliute si se prajesc usor in ulei. Se adauga restul ingredientelor si se fierbe zacusca 20 minute. Se pune calda in borcane, se capseaza si se mai fierbe inca 20 minute la bain-marie. Se acopera vasul cu paturi si se lasa pana a doua zi la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Amestec din legume pentru iarna

Amestec din legume pentru iarna

Se spala legumele, se curata apoi se lasa la zvantat cateva ore , puse pe un servet absorbant . Dupa

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    Am terminat de facut zacusca de dovlecei si pot sa va spun ca e un deliciu! Am respectat reteta 100% si rezultatul e excelent. Am si o poza cu rezultatul final dar in farfurie pt ca borcanele sunt deja in cuptor la sterilizat. Multumesc mariei pt ajutorul dat. Si sa ne auzim cu bine! am mai adaugat o fotografie cu mine si cu produsul final in borcan O minune!!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

66 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura