autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Zacusca de dovlecei

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2006

Ingrediente
4kg. de dovlecei, 1kg. ardei grasi sau gogosari, 2 kg. rosii, 500gr. ceapa, 1/2l. ulei, sare, frunze de telina si patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

66 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte, se taie in cubulete, se sareaza dupa gust si se lasa 1 ora intr-un vas acoperit. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa si ardeiul se curata, se taie in feliute si se prajesc usor in ulei. Se adauga restul ingredientelor si se fierbe zacusca 20 minute. Se pune calda in borcane, se capseaza si se mai fierbe inca 20 minute la bain-marie. Se acopera vasul cu paturi si se lasa pana a doua zi la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa

14 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    Am terminat de facut zacusca de dovlecei si pot sa va spun ca e un deliciu! Am respectat reteta 100% si rezultatul e excelent. Am si o poza cu rezultatul final dar in farfurie pt ca borcanele sunt deja in cuptor la sterilizat. Multumesc mariei pt ajutorul dat. Si sa ne auzim cu bine! am mai adaugat o fotografie cu mine si cu produsul final in borcan O minune!!!

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

66 voturi

Ingrediente

  • 4kg. de dovlecei
  • 1kg. ardei grasi sau gogosari
  • 2 kg. rosii
  • 500gr. ceapa
  • 1/2l. ulei
  • sare
  • frunze de telina si patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Bulion