Zefir cu gust de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zefir cu gust de fructe

Ingrediente

  • - 3 albusuri
  • - 3-4 linguri dulceata sau gem de fructe (eu am avut de zmeura)
  • - 1 pahar zahar
  • - 2 lingurite gelatina

Mod de preparare

1. Gelatina se amesteca cu 2 linguri de apa fiarta si racita. Dupa ce se mai inmoaie un pic se mai adauga 0,25 pahar de apa. Se pune vasul la foc mic si se incalzeste compozitia pana la dizolvarea completa a gelatinei.

2. Gemul si zaharul se pun intr-un vas aparte, se amesteca bine si se pune la foc mic si se fierbe cca 4-5 minute, amestecind continuu. Se ia de pe foc si se lasa un picut sa se racoreasca. Atentie !!! Nu lasati prea mult sa se racoreasca fiindca se intareste repede.

3. Albusurile se bat spuma tare. Continuind sa mixati albusurile, adaugati si gemul amestecat cu gelatina. Mai mixati cca 4-5 minute.

4. Masa obtinuta se va pune intr-o seringa pentru cofetarie si se vor aseza pe un platou tapetat cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu. Eu nu am avut timp de seringa si le-am pus repede cu lingura.

5. Dati la frigider p-u cel putin 2 ore. Eu le-am lasat pe noapte.

6. Inainte de a le servi le puteti presara zahar tos.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor