Ingrediente
- 3 albusuri, - 3-4 linguri dulceata sau gem de fructe (eu am avut de zmeura), - 1 pahar zahar, - 2 lingurite gelatina
Dificultate: Medie | Timp: 1h
17 voturi
Mod de preparare
2. Gemul si zaharul se pun intr-un vas aparte, se amesteca bine si se pune la foc mic si se fierbe cca 4-5 minute, amestecind continuu. Se ia de pe foc si se lasa un picut sa se racoreasca. Atentie !!! Nu lasati prea mult sa se racoreasca fiindca se intareste repede.
3. Albusurile se bat spuma tare. Continuind sa mixati albusurile, adaugati si gemul amestecat cu gelatina. Mai mixati cca 4-5 minute.
4. Masa obtinuta se va pune intr-o seringa pentru cofetarie si se vor aseza pe un platou tapetat cu hartie pentru copt sau folie de aluminiu. Eu nu am avut timp de seringa si le-am pus repede cu lingura.
5. Dati la frigider p-u cel putin 2 ore. Eu le-am lasat pe noapte.
6. Inainte de a le servi le puteti presara zahar tos.
Pofta buna !