Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei pe 1 decembrie este o ocazie buna de a ne aminti cat de romani suntem. Si, cum stim cu totii vorba din popor care spune ca "esti ceea ce mananci", iti propunem sa faci un test si sa vezi cu cate dintre obiceiurile culinare de mai jos te identifici. De asemenea, daca mai ai sugestii de obiceiuri culinare tipice romanilor, le asteptam in comentarii:
1. Mananci la fiecare masa paine.
2. Iubesti covrigii, indiferent daca sunt cu sare, mac sau susan.
3. Porcul este rege: nimic nu se compara cu carnea de porc si preparatele din carne de porc, mai ales daca sunt facute la tara.
4. Chiar daca esti sau nu esti credincios, stii ca mancarea se imparte in doua categorii: "de post" si "de frupt".
5. Ai tot timpul in frigider iaurt sau smantana, pe care le mananci cu ciorbe, ardei umpluti, papanasi sau pe paine.
6. Craciunul nu e Craciun fara sarmale si cozonac.

7. Indiferent cat de mica e bucataria ta, vei gasi loc pentru cateva borcane cu zacusca si muraturi (chiar daca trebuie sa spargi un perete pentru a improviza o camara).
9. E obligatoriu ca desertul de dupa gratarul de vara sa fie pepene rosu.
10. Gustul copilariei il reprezinta gustul pufuletilor si al eugeniilor.
Sursa foto: vividscreen.info
Sursa articol: matadornetwork.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii