10 semne ca ai invatat sa mananci in Romania

Sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei pe 1 decembrie este o ocazie buna de a ne aminti cat de romani suntem.  Si, cum stim cu totii vorba din popor care spune ca "esti ceea ce mananci", iti propunem sa faci un test si sa vezi cu cate dintre obiceiurile culinare de mai jos te identifici.  De asemenea, daca mai ai sugestii de obiceiuri culinare tipice romanilor, le asteptam in comentarii: 

10 semne ca ai invatat sa mananci in Romania

1. Mananci la fiecare masa paine.

2. Iubesti covrigii, indiferent daca sunt cu sare, mac sau susan.

3. Porcul este rege: nimic nu se compara cu carnea de porc si preparatele din carne de porc, mai ales daca sunt facute la tara.

4. Chiar daca esti sau nu esti credincios, stii ca mancarea se imparte in doua categorii: "de post" si "de frupt".

5. Ai tot timpul in frigider iaurt sau smantana, pe care le mananci cu ciorbe, ardei umpluti, papanasi sau pe paine.

6. Craciunul nu e Craciun fara sarmale si cozonac.

7. Indiferent cat de mica e bucataria ta, vei gasi loc pentru cateva borcane cu zacusca si muraturi (chiar daca trebuie sa spargi un perete pentru a improviza o camara).

8. Nu trece vara fara sa faci un gratar cu prietenii, iar micii sunt nelipsiti.

9. E obligatoriu ca desertul de dupa gratarul de vara sa fie pepene rosu.

10. Gustul copilariei il reprezinta gustul pufuletilor si al eugeniilor.

Sursa foto: vividscreen.info

Sursa articol: matadornetwork.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise