Nu mai este mult pana la Pasti, asa ca trebuie deja sa avem in vedere ca pregatirile pentru sarbatorile Pascale trebuie incepute din timp, pentru a nu ne aglomera prea tare in ultima saptamana. Un preparat care nu poate lipsi de pe masa de Pasti este friptura de miel. V-am spus deja cum se alege carnea de miel, dar si care sunt beneficiile consumului de carne de miel. Acum va spunem si care sunt cele 5 greseli pe care trebuie sa le evitati atunci cand pregatiri friptura de miel pentru Pasti:
Daca faceti aceasta greseala, atunci timpul de gatire va creste si riscati ca la exterior carnea sa se arda si in interior sa ramana cruda.
2. Lasati carnea la marinat prea mult timp.
Aceste doua ingrediente, acidul (otetul balsamic, sucul de lamaie, ananas, mango etc.) si sarea, pot macera carnea destul de repede, iar daca o uitati prea mult intr-o astfel de marinada, riscati sa va treziti cu o friptura prea moale si flescaita.

Pentru o friptura de miel in sange, se lasa carnea la cuptor pana cand in interiorul fripturii se atinge temperatura de 55°C. Pentru o friptura facuta bine, se lasa carnea in cuptor pana cand termometrul va arata ca in interiorul carnii s-a atins temperatura de 60 - 65°C.
Sursa foto: 5starsinyourkitchen.wordpress.com
Sursa articol: thekitchn.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii