Cele 5 greseli de evitat atunci cand pregatesti friptura de miel pentru Pasti

Nu mai este mult pana la Pasti, asa ca trebuie deja sa avem in vedere ca pregatirile pentru sarbatorile Pascale trebuie incepute din timp, pentru a nu ne aglomera prea tare in ultima saptamana.   Un preparat care nu poate lipsi de pe masa de Pasti este friptura de miel.  V-am spus deja cum se alege carnea de miel, dar si care sunt beneficiile consumului de carne de miel. Acum va spunem si care sunt cele 5 greseli pe care trebuie sa le evitati atunci cand pregatiri friptura de miel pentru Pasti:   

Cele 5 greseli de evitat atunci cand pregatesti friptura de miel pentru Pasti

1. Nu aduceti carnea la temperatura camerei inainte de a o gati.

Este un pas important, ce nu trebuie tratat cu indiferenta. Atunci cand gatiti carnea de miel, aceasta nu trebuie niciodata sa ajunga din figider (sau si mai rau, din congelator) in cuptor.

Daca faceti aceasta greseala, atunci timpul de gatire va creste si riscati ca la exterior carnea sa se arda si in interior sa ramana cruda.

In functie de marimea bucatii de carne de miel, aceasta ar trebui sa fie lasata la temperatura camerei in jur de 1 - 2 ore.

2. Lasati carnea la marinat prea mult timp.

Marinarea carnii este esentiala pentru a avea o friptura mai gustoasa si mai frageda. Insa, trebuie sa aveti grija sa nu lasati carnea de miel prea mult intr-o marinada prea acida sau sarata.

Aceste doua ingrediente, acidul (otetul balsamic, sucul de lamaie, ananas, mango etc.) si sarea, pot macera carnea destul de repede, iar daca o uitati prea mult intr-o astfel de marinada, riscati sa va treziti cu o friptura prea moale si flescaita.

Carnea de miel este oricum destul de frageda si nu are nevoie de o marinare prea lunga. De aceea e bine sa optati pentru o marinada mai aromata, cu usturoi, mirodenii si ierburi aromatice.

3. Nu folositi un termometru si stabiliti din ochi cand e facuta friptura.

In cazul in care scoateti friptura de miel prea repede din cuptor, riscati sa fie nefacuta. Daca o lasati prea mult, riscati sa fie prea uscata. Pentru a stabili cand este momentul optim pentru a scoate friptura din cuptor va trebuie un instrument care functioneaza cu precizie.
Cel mai bun gust si cea mai buna textura o puteti obtine cu ajutorul unui termometru de gatit.

Pentru o friptura de miel in sange, se lasa carnea la cuptor pana cand in interiorul fripturii se atinge temperatura de 55°C. Pentru o friptura facuta bine, se lasa carnea in cuptor pana cand termometrul va arata ca in interiorul carnii s-a atins temperatura de 60 - 65°C.

4. Nu lasati carnea sa se odihneasca dupa ce o scoateti din cuptor.

Nu va apucati sa taiati carnea imediat ce ati scos-o din cuptor. Sucurile au nevoie de putin timp pentru a se redistribui in mod egal in toata bucata de carne. Daca taiati friptura prea devreme, toate sucurile se vor revarsa in farfurie.
Se recomanda sa lasati friptura de miel 15 minute la temperatura camerei, dupa ce o scoateti din cuptor.

5. Taiati friptura gresit.

Evitati sa taiati carnea pe directia fibrelor musculare. Aceasta regula este valabila pentru orice tip de friptura si pentru orice tip de carne. Daca o taiati pe lungimea fibrelor musculare, veti avea in farfurie bucati mai atoase si mai greu de mestecat.
Este recomandat ca taietura sa cada perpendicular pe fibrele musculare, astfel veti obtine bucati mai fragede si mai usor de mestecat.

Sursa foto: 5starsinyourkitchen.wordpress.com

Sursa articol: thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise