Aceasta reteta este inedita si neasteptata. Nu este vorba chiar de o prajitura in adevaratul sens al cuvantului, dar este minunata si extrem de simplu de realizat.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Arpis.
 
Reteta ”Prajitura cu lapte acru” a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj.
 
Ingrediente
3 oua
250 ml. lapte acru
3 linguri malai sau gris
4 linguri ulei
Un praf de sare
 
Mod de preparare
 
Se amesteca ouale, se adauga laptele acru, se omogenizeaza si se adauga sarea si malaiul (sau grisul).
 
Se ia o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga compozitia. Se lasa sa fiarba ca mamaliga si se toarna in farfurie.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Elena Elena, 01 decembrie 2013

    nu-i nici grea,darnici rea,este rapida,cu gust si hranitoare

  • Fara foto

    Pensiunea Casa Cartianu, 30 iunie 2013

    Acesta este denumirea retetei de foarte mult timp fiind preluată din timpurile in care familia locuia in Cula Cartianu, insa nu este ceva dulce ci este un fel de omleta ce se serveste la micul dejun.. Pensiunea Casa Cartianu, www.casacartianu.ro

  • Fara foto

    mihaela, 30 iunie 2013

    Este identica reteta cu cea de alivanva, sa nu se supere revoltatii, dar nu e nici un fel de reclama!

  • Fara foto

    Traditii Culinare Romanesti, 29 iunie 2013

    In luna iulie incepem promovarea retetelor moldovenesti. Daca aveti o reteta speciala, moldoveneasca, veche, va rugam sa ne transmiteti astfel incat sa o promovam in cadrul proiectului Traditii Culinare Romanesti

  • Fara foto

    Traditii Culinare Romanesti, 29 iunie 2013

    Faptul ca totul este prajit. Probabil ca de acolo vine termenul "prajitura".

  • Fara foto

    Traditii Culinare Romanesti, 29 iunie 2013

    Foarte interesant numele proiectului. Noi am primit denumirea "Prajitura cu lapte acru" de la Pensiunea Casa Cartianu si presupunem ca termenul "prajitura" provine de la faptul ca totul este "prajit" nu de la desert. Conform DEX, se pare ca "prajitura" mai inseamna si "prajeala"

  • Fara foto

    Traditii Culinare Romanesti, 29 iunie 2013

    Probabil ca da, insa noi am avut la dispozitie ingredentele Arpis, deoarece este partenerul principal al proiectului Traditii Culinare Romanesti. Acesta este motivul pentru care am mentionat numele ingredientelor. Fiind un proiect educational derulat de agentia Russenart Communications, fara buget propriu, derularea proiectului depinde foarte mult de sponsorii care il sustin, inclusiv cu ingredientele necesare.

  • Fara foto

    Traditii Culinare Romanesti, 29 iunie 2013

    De fapt un fel de mancare situat intre omleta si mamaliga, dar foarte gustos. Conform partenerului nostru, Pensiunea Casa Cartianu, dateaza de pe vremea culelor oltenesti.

  • Fara foto

    Traditii Culinare Romanesti, 29 iunie 2013

    De fapt reteta este primita de la Pensiunea Casa Cartianu si este realmente o reteta veche, nu publicitate. Proiectul Traditii Culinare Romanesti este derulat de agentia Russenart Communications iar partenerul principal al proiectului care sustine derularea sa in toata tara, inclusiv cu ingredientele necesare este Arpis

  • Fara foto

    Traditii Culinare Romanesti, 29 iunie 2013

    Multumim tuturor pentru comentarii. Ne bucuram ca a starnit un asemenea interes reteta primita de la partenerul nostru, Casa Cartianu. Reteta este veche si a fost preparata cu ingrediente Arpis deoarece acesta este partenerul proiectului si ne-a pus la pus la dispozitie aceste ingrediente. Desigur ca pot fi folosite si alte ingrediente, noi am scris in reteta ce am folosit. In ceea ce priveste numele de "Prajitura", asa a fost "mostenit" de Casa Cartianu, prin urmare si noi l-am primt la fel. Fiind vorba despre o reteta veche, care nu contine zahar, credem ca numele de "prajitura" provine de la faptul ca totul este "prajit", nu de la desertul "prajitura".

  • Fara foto

    Diaconita Maria, 29 iunie 2013

    o alivinca moldoveneasca cine a mancat?

  • Fara foto

    Peter Berkovici, 28 iunie 2013

    Ai dreptate. E publicitate. Nu-i reteta.

  • Fara foto

    Alice, 28 iunie 2013

    bunica punea mai putin lapte si malai (bineinteles nu A...) si o prajea, nu fierbea. Ceva intre omleta si clatita.Era buna, uitasem de ea.

  • Fara foto

    Vetuta Bebec, 28 iunie 2013

    Nu gred ca mi-ar placea.

  • Fara foto

    Aiana Aiana A, 28 iunie 2013

    si daca nu e arpis? nu iese "prajitura"? de cand o anumita firma asigura succesul retetei?

  • Fara foto

    28 iunie 2013

    Asta e o reteta noua de publicitate mascata pentru produsele Arpis.

  • Fara foto

    Getuta Gerda, 28 iunie 2013

    un fel de terci de mamaliga.

  • Fara foto

    Mihaela Mazga, 28 iunie 2013

    La o astfel de reteta tata mai adauga si niste jumari de slanina afumata ii spunea papara saracului. Daca vrea sa fie prajitura, unde este zaharul?

  • Fara foto

    Aiana Aiana A, 28 iunie 2013

    asta e o varianta de mamaliga sau de omlet. ce are in comun see you vreo prajitura?