Prajitura cu lapte acru - reteta veche olteneasca

Aceasta reteta este inedita si neasteptata. Nu este vorba chiar de o prajitura in adevaratul sens al cuvantului, dar este minunata si extrem de simplu de realizat.

Prajitura cu lapte acru - reteta veche olteneasca

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Arpis.
Reteta ”Prajitura cu lapte acru” a fost oferita si preparata de Pensiunea Casa Cartianu, din Turcinesti, Cartiu, judetul Gorj.
Ingrediente
3 oua
250 ml. lapte acru
3 linguri malai sau gris
4 linguri ulei
Un praf de sare
Mod de preparare
Se amesteca ouale, se adauga laptele acru, se omogenizeaza si se adauga sarea si malaiul (sau grisul).
Se ia o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga compozitia. Se lasa sa fiarba ca mamaliga si se toarna in farfurie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi