Rețetă oltenească: Mâncarea Pandurilor

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncarea Pandurilor” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai - iunie.  

Rețetă oltenească: Mâncarea Pandurilor

Ingrediente
80 g cârnați oltenești;
80 g cârnați de porc;
70 g tobă;
100 g mușchi țigănesc;
150 g pulpă de porc;
200 g ceapa;
100 ml ulei Arpis;
3 linguri bulion;
100 ml supă de oase;
100 ml vin;
10 g pătrunjel;
Sare, piper, după gust
Mod de preparare
Pulpa de porc, carnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.
În uleiul Arpis rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase;
Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust.
Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura