Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncarea Pandurilor” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai - iunie.
 
Ingrediente
80 g cârnați oltenești;
80 g cârnați de porc;
70 g tobă;
100 g mușchi țigănesc;
150 g pulpă de porc;
200 g ceapa;
100 ml ulei Arpis;
3 linguri bulion;
100 ml supă de oase;
100 ml vin;
10 g pătrunjel;
Sare, piper, după gust
 
 
Mod de preparare
Pulpa de porc, carnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.
 
În uleiul Arpis rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase;
 
Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust.
 
Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Girbea Ion, 03 decembrie 2013

    Probabil de aia are romanul atata energie fiindca stie sa manance bine...Super reteta...

  • Fara foto

    Georgiana Popa, 12 iulie 2013

    cred ca e buna!

  • Fara foto

    Adriean Nastase, 26 iunie 2013

    Dupa masa musai mergem la padure sa taiem o caruta de lemne ca altfel ne gaseste nebuneala dupa atitea calorii.Sau in mina sa extragem 3 vagoneti de carbune........

  • Fara foto

    Dragoi Valerica, 13 iunie 2013

    delicios!

  • Fara foto

    Ciuculin Adriana, 13 iunie 2013

    cred ca e o nebunie , dar cate toxine!

  • Fara foto

    Lubita, 13 iunie 2013

    Mama,mama dar mancau pandurii nu gluma!!! Imi place mult,as face si eu asa ceva dar deocamdata nu am voie la carne!! Felicitari pentru promovarea retetelor traditionale;va sustin si eu!!