Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncarea Pandurilor” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai - iunie.
 
Ingrediente
80 g cârnați oltenești;
80 g cârnați de porc;
70 g tobă;
100 g mușchi țigănesc;
150 g pulpă de porc;
200 g ceapa;
100 ml ulei Arpis;
3 linguri bulion;
100 ml supă de oase;
100 ml vin;
10 g pătrunjel;
Sare, piper, după gust
 
 
Mod de preparare
Pulpa de porc, carnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.
 
În uleiul Arpis rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase;
 
Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust.
 
Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Girbea Ion, 03 decembrie 2013

    Probabil de aia are romanul atata energie fiindca stie sa manance bine...Super reteta...

  • Georgiana Popa, 12 iulie 2013

    cred ca e buna!

  • Adriean Nastase, 26 iunie 2013

    Dupa masa musai mergem la padure sa taiem o caruta de lemne ca altfel ne gaseste nebuneala dupa atitea calorii.Sau in mina sa extragem 3 vagoneti de carbune........

  • Dragoi Valerica, 13 iunie 2013

    delicios!

  • Ciuculin Adriana, 13 iunie 2013

    cred ca e o nebunie , dar cate toxine!

  • Lubita, 13 iunie 2013

    Mama,mama dar mancau pandurii nu gluma!!! Imi place mult,as face si eu asa ceva dar deocamdata nu am voie la carne!! Felicitari pentru promovarea retetelor traditionale;va sustin si eu!!