Rețetă oltenească: Mâncarea Pandurilor

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Rețeta ”Mâncarea Pandurilor” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai - iunie.  

Rețetă oltenească: Mâncarea Pandurilor

Ingrediente
80 g cârnați oltenești;
80 g cârnați de porc;
70 g tobă;
100 g mușchi țigănesc;
150 g pulpă de porc;
200 g ceapa;
100 ml ulei Arpis;
3 linguri bulion;
100 ml supă de oase;
100 ml vin;
10 g pătrunjel;
Sare, piper, după gust
Mod de preparare
Pulpa de porc, carnații, mușchiul țigănesc și toba se taie în cuburi mari și se călesc în ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.
În uleiul Arpis rămas se prăjește ceapa, apoi se toarnă bulionul și se stinge cu supa de oase;
Se adaugă astfel, în sosul obținut carnea și vinul și se condimentează după gust.
Când e aproape gata, se presară deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor