Majoritatea preparatelor din Orientul Mijlociu care astăzi sunt cunoscute în toată lumea, au origini în Imperiul Otoman....
Influenţe turceşti în bucătăria mondialăCând spunem Turcia ne gândim la multe lucruri: la arome orientale, la covoare fin ţesute, la bazarul din Istanbul şi...
Dulciurile SultanuluiLa curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era...
Meniul lui Suleyman MagnificulBaclavaua e un desert foarte dulce si popular in locuri care erau, pe vremuri, sub dominatia Imperiului Otoman, in Asia si in...
Curiozitati despre baclavaBazele bucatariei turcesti au fost puse inca din perioada nomada. Graul a fost cultivat inca din aceasta perioada si tot de...
Periplu in bucataria turceascaSe curata, se spala si se taie cartofii cubulete.
Cartofi boieresti cu sunculita afumataSpalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca