Influenţe turceşti în bucătăria mondială
Majoritatea preparatelor din Orientul Mijlociu care astăzi sunt cunoscute în toată lumea, au origini în Imperiul Otoman. Preparate cum sunt tabouleh sau kebabul au intrat atât de mult în obişnuinţa culinară a culturilor din
Când spunem Turcia ne gândim la multe lucruri: la arome orientale, la covoare fin ţesute, la bazarul din Istanbul şi neapărat la dulciuri.
Meniul lui Suleyman Magnificul
La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.
Baclavaua e un desert foarte dulce si popular in locuri care erau, pe vremuri, sub dominatia Imperiului Otoman, in Asia si in zonele apropiate. Asadar, poti gasi baclava usor in Turcia, in Balcani, in marea parte a lumii Arabei, Iran,
Periplu in bucataria turceasca
Bazele bucatariei turcesti au fost puse inca din perioada nomada. Graul a fost cultivat inca din aceasta perioada si tot de atunci dateaza si practica gatirii carnii pe frigarui (kebaburi) si folosirea intensiva a produselor lactate.