La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.
Izvoarele istorice consemnează că la curtea Împăratului se mâncau multe murături şi dulciuri, dar şi preparate care conţineau combinaţii interesante de ingrediente, cum ar fi oţetul cu mierea. Carnea principală era cea de miel, care era păstrată în gheaţă, iar făina era prezentă la toate mesele. Nu se gătea cu ulei, ci cu unt, iar pilaful din orez era foarte popular. Un alt fel de mâncare renumit era supa de varză.
Suleyman nu se dădea în lături de la dulciuri, care conţineau mult zahăr, chiar dacă pentru oamenii de rând acesta era o raritate. Consumul de zahăr de la palat era foarte mare.
Băutura lui preferată era boza, obţinută din grâne fermentate. Boza este una dintre cele mai vechi băuturi turceşti şi încă se consumă la Istanbul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii