La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.
Izvoarele istorice consemnează că la curtea Împăratului se mâncau multe murături şi dulciuri, dar şi preparate care conţineau combinaţii interesante de ingrediente, cum ar fi oţetul cu mierea. Carnea principală era cea de miel, care era păstrată în gheaţă, iar făina era prezentă la toate mesele. Nu se gătea cu ulei, ci cu unt, iar pilaful din orez era foarte popular. Un alt fel de mâncare renumit era supa de varză.
Suleyman nu se dădea în lături de la dulciuri, care conţineau mult zahăr, chiar dacă pentru oamenii de rând acesta era o raritate. Consumul de zahăr de la palat era foarte mare.
Băutura lui preferată era boza, obţinută din grâne fermentate. Boza este una dintre cele mai vechi băuturi turceşti şi încă se consumă la Istanbul.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu