La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.

Izvoarele istorice consemnează că la curtea Împăratului se mâncau multe murături şi dulciuri, dar şi preparate care conţineau combinaţii interesante de ingrediente, cum ar fi oţetul cu mierea. Carnea principală era cea de miel, care era păstrată în gheaţă, iar făina era prezentă la toate mesele. Nu se gătea cu ulei, ci cu unt, iar pilaful din orez era foarte popular. Un alt fel de mâncare renumit era supa de varză.

Suleyman nu se dădea în lături de la dulciuri, care conţineau mult zahăr, chiar dacă pentru oamenii de rând acesta era o raritate. Consumul de zahăr de la palat era foarte mare.

Băutura lui preferată era boza, obţinută din grâne fermentate. Boza este una dintre cele mai vechi băuturi turceşti şi încă se consumă la Istanbul.

Sursă

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    lorena (Maestru bucatar) , 21 februarie 2013

    aceasta bautura este cunoscuta in grecia sub denumirea de ouzo si pana nu demult credeam ca e o bautura specific greceasca.

  • Fara foto

    Corina_Valea (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Super serial

  • Fara foto

    Pavel Nuta (Bucatar) , 13 februarie 2013

    Interesant

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Artcolul este foarte interesant,la fel si filmul.

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    interesant

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Multumesc, am mai aflat ceva !

  • Fara foto

    stefan (Bucatar) , 07 februarie 2013

    ma e super tare si filmul e bestial.

  • alinapopescu

    alinapopescu (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Foarte tare! :) Am trimis si o reteta de Boza, sper sa se aprobe.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Interesant...