S-ar putea sa stii deja, dar iti reamintim: “tiramisu” inseamna “ridica-ma”, in italiana – acest lucru fiind asociat, de regula, cu cafeina pe care o contine si care te energizeaza.
Sunt multe povesti despre originea prajiturii tiramisu. Fiind un tort in straturi, cel mai probabil provine din Toscana, unde e faimos alt tip de tort in straturi, numit “Zuppa Inglese” (“supa englezeasca”).

O poveste haioasa spune ca prajitura Tiramisu era consumata de curtezanii venetieni intre partide de... amor, pentru a prinde puteri, datorita continutului energetic al prajiturii, bogate in cafeina. S-ar putea ca acest lucru sa nu fie complet adevarat, dar trebuie sa recunoastem ca e o poveste simpatica.

Alta istorie spune ca aceasta prajitura a fost creata in timpul Primului Razboi Mondial. Atunci, femeile din nordul Italiei preparau aceste deserturi pentru barbatii lor, ca sa le ia atunci cand plecau la razboi. Se pare ca prajitura trebuia sa le aminteasca de dragostea pe care le-o purtau, iar continutul puternic de cafeina le-ar fi dat energie pentru lupta.

Oricare ar fi povestea adevarata, trebuie sa recunoastem ca Tiramisu e o prajitura foarte fina si un desert delicios pentru orice ocazie. Iata si o reteta:


Tiramisu

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2011

    Dragutza poveste, iar prajitura este absolut delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Un tort de nota 10 pe care il fac destul de des.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Si eu fac tort tiramisu,este o bunatate.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Tiramisu e o super prajitura.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Este o prajitura speciala.Eu adaug in nessul in care inmoi piscoturile scortisoara.Au un gust minunat si altadata am incercat sa adaug crema de fructe si are un gust aparte.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

    Eu la Tiramisu pun in cafeaua in care inmoi piscoturile si putin coniac,iar in crema pun bucatele de ciocolata si mixez si o banana.Este super.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Ador tiramisu.Cel mai bun mi se pare cel in care inmoi piscoturile in ness si nu in cafea si langa care adaug o cupa sau doua de inghetata.

  • Fara foto

    raluca_moruzov, 22 februarie 2009

    Tiramisuu se poate face si cu capsuni, este superba va sfatuiesc sa o incercati.