Acum, la inceput de luna iunie, casul de oaie se gaseste din plin la piata, e untos, numai bun de umplutura pentru niste placinte fragede si gustoase.

Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente:
3 cutii mici de Danone natural (420 g),
2 oua,
300 g faina,
1 praf de sare,
500 ml apa minerala,
1 lingura ulei,
ulei pt prajit,
cas sau cascaval pentru umplutura.
 
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul fainii, unde adaugam ouale amestecate cu iaurtul. Omogenizam bine, subtiem aluatul cu apa minerala, adaugam 1 lingura de ulei, un praf de sare, omogenizam din nou pana obtinem un aluat fin de clatite. Lasam la frigider 30 de minute, apoi coacem clatite pe care le umplem cu cas de oaie razuit sau cascaval razuit. Eu le-am umplut o parte cu cas, o parte cu cascaval. Deasupra radem cascaval, putem servi si cu ketchup iute langa un pahar de vin sau bere.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Dulcesarat.blogspot.ro

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Nita Stan, 12 februarie 2014

    sînt forte bune eu leam facut azi

  • Fara foto

    Elena Petrescu, 16 iulie 2013

    am sa incerc si eu.

  • Fara foto

    ion faur, 17 iunie 2013

    După ce faceți aluatul de clătite,turnați-l într-o sticlă de plastic și după ce stă la rece (chiar și de pe o zi pe alta) din sticlă puteți turna aluatul direct în tigaie pentru prăjit. Puteți controla mai bine cantitatea necesară pentru a obține o clătită.( mă refer la mărimea tigăii și la cât de subțire vreți să fie clătita). Vă va fi mai confortabilă operația de prăjire,mai curată......Pe deasupra nu e obligatoriu să prăjiți într-o singură zi aluatul preparat. Fără grijă îl puteți prăji a doua sau chiar a treia zi cu condiția păstrării acestuia la rece. Agitați bine sticla înainte de prăjirea aluatului. Dacă veți stăpâni bine vâscozitatea aluatului și în acesta veți dizolva un plic de praf de copt(foarte bine agitată sticla de plastic) clătita dvs poate fi atât de subțire ca va semăna cu un macrame. Încercați și veți fi încântate / încântați.

  • Corneliu_Pantazi

    Corneliu_Pantazi (Bucatar) , 23 decembrie 2012

    Dulceata de visine, dupa gust este delicioasa la clatite cu ori si ce branzeturi !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2012

    Delicioasa cu adevarat

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    delicioase

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2012

    Cred ca sunt foarte bune,trebuie sa le testez ...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 07 iulie 2012

    Minunate clatite foarte bune ptr o gustare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 01 iulie 2012

    Delicioase clatitele astea Lenutoooooo !!!! Dar ce zici de niste urda cu marar proaspat ???

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 iunie 2012

    Cand mai faci? Astea sigur s-au terminat. Vin si eu la clatite. Ma primesti?

  • Fara foto

    Sabina (Maestru bucatar) , 08 iunie 2012

    Multe si felurite sunt clatitele pe care le-am preparat si servit pana acum dar acestea inca nu le stiam , desi sunt ardeleanca . Multumesc mult !