Pot spune ca sunt biscuitii mei preferati pentru ca se fac rapid, se mentin excelent pentru 1-2 saptamani si nu sunt deloc niste biscuiti costisitori ca ingrediente. La micul dejun sunt perfecti langa o ceasca fierbinte de cafea sau lapte pentru cei mici.


Ingrediente:


225 gr ciocolata amara de buna calitate

60 gr unt

100 gr zahar

2 oua mari

225 gr faina

esenta vanilie

1 lingurita praf copt

un varf sare

zahar tos si pudra pentru exterior
 
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul.
Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste oua, amestecam pana la omogenizare dupa care adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt , un varf de sare si esenta de vanilie. Amestecam pana ce faina este absorbita de aluat. Vom obtine o crema pe care o lasam minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea. Eu am facut aluatul cu o seara inainte si a doua zi i-am copt.
Formam bilute cat o nuca pe care intai le dam prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra si le asezam pe hartie de copt in tava de la cuptor.
Ii coacem la 170 grade timp de 10 minute. Daca ii coaceti in cuptor pe gaz ii puteti lasa pana la 15 minute tot la 170 grade. Nu depasiti acest timp pentru ca trebuie sa ramana cu interiorul usor umed, ca la negresa. Imediat dupa ce ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca usor in tava pentru ca sunt foarte fragili si moi, dupa care ii asezati pe o farfurie si ii serviti cu incredere pentru ca sunt absolut deliciosi.

Pofta buna!

Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.

 

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto
  • Casandra

    Casandra (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

    Sunt cei mai buni biscuiti ever! Eu una ii ador, i-am si facut de vreo 5 ori pana acum.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Buna reteta o voi testa cu siguranta!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    O bunatate !

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Eu sunt o mare pofticioasa si pot sa garantez ca voi incerca reteta! Arata senzational! Felicitari!

  • Fara foto

    elena, 28 aprilie 2010

    poti sa mori din dragoste pentru ele.....

  • Fara foto

    mari, 25 aprilie 2010

    dau tarcoale de ceva timp blogului tau, am votat cu mare drag biscuitii pentru ca am "furat" reteta. Sunt absolut deliciosi iar tu o gospodina si o artista de nota 10.FELICITARI!

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Arata tare apetisant!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Sunt o bunatate.

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    si eu as vrea sa incerc reteta, imi place foaret mult.

  • Fara foto

    beatrice, 20 aprilie 2010

    reteta aceasta este bine venita pentru nepoteii mei,sant sigura ca biscuiti sant excelenti,daca mai ai asemenea "bunatati"bucura-ne cu ele....multumesc!

  • Fara foto

    Laura Adamache, 19 aprilie 2010

    Va multumesc tuturor pentru ca va place reteta si daca o incercati astept sa imi spuneti daca v-a placut. O saptamana excelenta va doresc!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    O reteta foarte buna.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Am votat reteta..este simpla si cu siguranta buna...ce zic buna .. delicioasa :)

  • Radian Catalina Alexandra

    Radian Catalina Alexandra (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    Minunata retzeta, multzumesc. Nu aveam nici o idee noua, de fursecuri( cred ca pot fi consideratzi si asa) mai ales ca pe un platou pot fi asortatzi cu alte prajiturele. Cu sigurantza ca sunt deliciosi, usor de facut, si foarte aspectosi.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

    Cu siguranta sunt deliciosi, neaparat voi incerca reteta ta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Arata tare bine acesti biscuitei...Este o reteta usor de preparat si merita incercata...

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Foarte interesanta reteta Laura. Esti una dintre cele mai desavarsite gospodine si iti vanez adesea retetele. Salvez si aceasta reteta minunata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Am salvat reteta, as dori sa o incerc.

  • Alecs A.

    Alecs A. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Foarte interesanta reteta. Merita incercata.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Cand am citit titlul ma pregateam sa fac o calatorie impreuna cu Laura Adamache.... Dar am gasit o reteta minunata de biscuti pe care am sa o testez cu siguranta dar....mai astept sa creasca putin ingerasul nostru si abia apoi am sa-i dau ciocolata.... Multumesc frumos de reteta. Delicioasa ! Mai ales vad ca o apreciaza si "surioara" mea Laura S !

  • Laura S.

    Laura S. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Hallölechen Laurica! Minunata reteta.Dupa ingrediente trebuie sa-ti dau dreptate, iar ca gust la fel, ma gindesc ca trebuie s afie f. faini. Seamana la forma cu o alta reteta a ta , daca nu ma insel.In ori ce caz, o adaog la colectia personala, si cu siguranta o sa-i vina rindul. Asta mai dureaza putin, ca ai mei pusti au primit de Sf.Paste o gramada de dulciuri si c-am nu prea au chef momentan. Dar, numnai mine nu-i poimine si incep sa siciie, sa-le fac ceva dulce si bun...(hi,hi) Multumesc pentru reteta si poze! Cu prietenie Laura S.