Chocolate Crinkles

Pot spune ca sunt biscuitii mei preferati pentru ca se fac rapid, se mentin excelent pentru 1-2 saptamani si nu sunt deloc niste biscuiti costisitori ca ingrediente. La micul dejun sunt perfecti langa o ceasca fierbinte de cafea sau lapte pentru cei mici.

Chocolate Crinkles


Ingrediente:


225 gr ciocolata amara de buna calitate

60 gr unt

100 gr zahar

2 oua mari

225 gr faina

esenta vanilie

1 lingurita praf copt

un varf sare

zahar tos si pudra pentru exterior

Mixam ouale impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul.
Adaugam ciocolata topita si usor calduta peste oua, amestecam pana la omogenizare dupa care adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt , un varf de sare si esenta de vanilie. Amestecam pana ce faina este absorbita de aluat. Vom obtine o crema pe care o lasam minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea. Eu am facut aluatul cu o seara inainte si a doua zi i-am copt.
Formam bilute cat o nuca pe care intai le dam prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra si le asezam pe hartie de copt in tava de la cuptor.
Ii coacem la 170 grade timp de 10 minute. Daca ii coaceti in cuptor pe gaz ii puteti lasa pana la 15 minute tot la 170 grade. Nu depasiti acest timp pentru ca trebuie sa ramana cu interiorul usor umed, ca la negresa. Imediat dupa ce ii scoateti din cuptor, ii lasati sa se raceasca usor in tava pentru ca sunt foarte fragili si moi, dupa care ii asezati pe o farfurie si ii serviti cu incredere pentru ca sunt absolut deliciosi.

Pofta buna!

Gasiti si alte retete pe blogul Laurei Adamache.

 

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi