Fasole verde gratinata

Pentru ca este primavara si dieta noastra ar trebui sa cuprinda in aceasta perioada cat mai multe legume si fructe proaspete, va propun astazi o reteta delicioasa si foarte simplu de executat, si anume, fasole verde gratinata.

Fasole verde gratinata

Ingrediente:

500 gr fasole verde

mozzarella sau cascaval ras

50 gr unt

pesmet

patrunjel

100 gr smantana

Mod de preparare:

Curatam fasolea, o taiem in doua si o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta, scurgem apa si lasam fasolea sa se raceasca.

Tapetam o forma cu unt si pesmet si formam un strat de fasole peste care adaugam feliute de mozzarella sau cascaval ras si patrunjel tocat. Facem un alt strat de fasole peste care punem mozzarella si patrunjel si tot asa pana terminam fasolea. Ultimul strat trebuie sa fie de fasole.

Frecam smantana cu patrunjel tocat, sare si piper si o intindem peste ultimul strat. Pudram intreaga suprafata cu cascaval ras si cu pesmet amestecat cu patrunjel si punem din loc in loc buchetele de unt.

O bagam la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30 minute.

O servim cand s-a racorit putin.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise