Pentru ca este primavara si dieta noastra ar trebui sa cuprinda in aceasta perioada cat mai multe legume si fructe proaspete, va propun astazi o reteta delicioasa si foarte simplu de executat, si anume, fasole verde gratinata.

Ingrediente:

500 gr fasole verde
mozzarella sau cascaval ras
50 gr unt
pesmet
patrunjel
100 gr smantana

Mod de preparare:

Curatam fasolea, o taiem in doua si o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta, scurgem apa si lasam fasolea sa se raceasca.

Tapetam o forma cu unt si pesmet si formam un strat de fasole peste care adaugam feliute de mozzarella sau cascaval ras si patrunjel tocat. Facem un alt strat de fasole peste care punem mozzarella si patrunjel si tot asa pana terminam fasolea. Ultimul strat trebuie sa fie de fasole.

Frecam smantana cu patrunjel tocat, sare si piper si o intindem peste ultimul strat. Pudram intreaga suprafata cu cascaval ras si cu pesmet amestecat cu patrunjel si punem din loc in loc buchetele de unt.

O bagam la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30 minute.

O servim cand s-a racorit putin.

Pofta buna!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gabriela Filip, 20 iulie 2013

    eu pun 1-2 oua in smantana... Intradevar este delicioasa!

  • Fara foto

    Vetuta Bebec, 20 iulie 2013

    Este super.

  • Fara foto

    Roza Mihalache, 20 iulie 2013

    foarte buna

  • Fara foto

    Dorina Chirilov, 19 iulie 2013

    delicios!

  • Fara foto

    Paul (Bucatar) , 14 mai 2012

    Exista in comert-cred ca in toate tarile civilizate-legume congelate. Sunt curatate,sunt alese si fiind congelate, imediat dupa recoltare, pastreaza toate calitatile gustative si vitaminele. Fasolea proaspata apare pe piata la cateva zile dupa recoltare si pierderile de vitamine sunt importante. Cercetari serioase au dovedit-o. Si atunci...de ce sa intrebuintam fasole din piata sa o curatam, sa avem grija sa nu aiba "ate"etc.? Eu voi intrebuinta fasole verde "fideluta" congelata si sunt convins ca rezultatul va fi excelent.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Ft interesanta si buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Arata nemaipomenit si foarte buna !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Mie imi place tare mult cum ti-a iesit, e o reteta usoara, imi place fasolea verde mai mult decat cea uscata, multumim de reteta.

  • Fara foto

    Laura Adamache, 29 aprilie 2010

    Va multumesc mult tuturor ca v-a placut aceasta reteta. Desi eu nu prea sunt fan fasole verde am mancat-o cu mare placere gatita astfel.

  • alina

    alina (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    f buna.....interesanta reteta....

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Reteta pare delicioasa,ca toate retele ei.Am incercat multe retete de ale Laurei,luate de pe blogul ei, si sunt foarte bune.Felicitari! pentru blogul tau foarte delicios.

  • alice

    alice (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Am pregatit si eu aceasta reteta, este gustoasa, sanatoasa si usor de preparat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Arata tare binem sunt tentata sa o incerc.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Am pregatit si eu aceasta reteta,e super !

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Deja mi s-a facut pofta.... Cu siguranta ca este delicioasa ! Chiar daca are unt, cantitatea este mica....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Cred ca e super 1

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Suna tare bine...

  • Fara foto

    zoe, 22 aprilie 2010

    nu prea e dietetic,,,,,unt,,,pesmet