Pentru ca este primavara si dieta noastra ar trebui sa cuprinda in aceasta perioada cat mai multe legume si fructe proaspete, va propun astazi o reteta delicioasa si foarte simplu de executat, si anume, fasole verde gratinata.
Ingrediente:
500 gr fasole verde
mozzarella sau cascaval ras
50 gr unt
pesmet
patrunjel
100 gr smantana
Mod de preparare:
Curatam fasolea, o taiem in doua si o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta, scurgem apa si lasam fasolea sa se raceasca.
Tapetam o forma cu unt si pesmet si formam un strat de fasole peste care adaugam feliute de mozzarella sau cascaval ras si patrunjel tocat. Facem un alt strat de fasole peste care punem mozzarella si patrunjel si tot asa pana terminam fasolea. Ultimul strat trebuie sa fie de fasole.
Frecam smantana cu patrunjel tocat, sare si piper si o intindem peste ultimul strat. Pudram intreaga suprafata cu cascaval ras si cu pesmet amestecat cu patrunjel si punem din loc in loc buchetele de unt.
O bagam la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30 minute.
O servim cand s-a racorit putin.
Pofta buna!
Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura BountyCartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.
Omleta cu cartofi, branza si mararReteta aceasta am pregatit-o de Paste.
Rulada din fleica de porc, cu carne tocataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii