Descopera toate beneficiile merelor pentru sanatate: bogate in vitamine, fibre si antioxidanti, merele iti protejeaza inima, sprijina digestia si te ajuta sa iti mentii silueta.
De ce sa consumam mere? Beneficiile acestui fruct minunat
Marul este unul dintre cele mai populare si consumate fructe din lume, apreciat atat pentru gustul sau placut, cat si pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sanatatii. Fie ca il savurezi crud, in salate, sucuri sau deserturi, marul este un adevarat „medicament natural” la indemana tuturor.
1. O sursa bogata de vitamine si minerale
Merele contin o varietate de vitamine esentiale:
Vitamina C – intareste imunitatea si are rol antioxidant.
Vitamina A si E – benefice pentru piele si ochi.
Vitaminele B – sustin sistemul nervos si metabolismul.
Pe langa acestea, merele ofera potasiu, magneziu si fier, esentiale pentru sanatatea inimii si echilibrul organismului.
2. Fibre pentru o digestie sanatoasa
Un mar mediu furnizeaza 3-4 g de fibre, care:
ajuta digestia,
previn constipatia,
regleaza glicemia,
mentin satietatea.
3. Putere antioxidanta
Merele contin flavonoide si polifenoli care:
reduc stresul oxidativ,
incetinesc imbatranirea,
previn boli cronice.
4. Sanatatea inimii
Consumate regulat, merele reduc colesterolul „rau” si sustin tensiunea arteriala normala.
5. Prietenele siluetei
Cu doar ~50 kcal/100 g, merele sunt ideale in diete si ca gustari satioase.
6. Sprijin pentru creier
Antioxidantii din mere pot imbunatati memoria si proteja impotriva bolilor neurodegenerative.
7. Versatilitate in alimentatie
Merele pot fi consumate crude, in salate, sucuri, compoturi, deserturi sau coapte.
![]()
Concluzie
Un mar pe zi nu garanteaza absenta medicului, dar cu siguranta contribuie la o viata mai sanatoasa. Bogate in vitamine, fibre si antioxidanti, merele sunt un aliat pretios pentru imunitate, digestie, inima si silueta.
Poti incerca si cateva retete delicioase cu mere
Placinta cu mere si scortisoara
Mere coapte cu nuca si dulceata de cirese

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii