Dragul meu sot mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas. Dar sa revenim, mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind "Bucatele noastre" a maestrului Horia Virlan. Cealalta inca nu va dezvalui care e.

Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese...intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand "Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow"... am ales spre facere un minunat "Evantai de vinete".

Luati un pix si notati!

Asadar ingrediente (eu dau ingredientele doar pentru 2 persoane)

2 vinete spalate
1 ceapa potrivita ca marime
2 rosii
100 gr costita
100 gr cascaval
1 catel mare de usturoi
sare
1 pahar mic de iaurt
o lingura ulei de masline

Mod de preparare:

Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri.

Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.

Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din lco in loc.

Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati. Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei. bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 grade C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse.

Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.

O minunatie de arome, culori si mai ales o savoare deosebita. Va jur!

Multumesc, Maestre! 

Mai multe delicii grozave gasiti pe blogul Alice Albinutza.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mihaela Contiu, 03 august 2016

    Am facut si eu reteta, dupa doua ore de stat in cuptor la 200 de grade C par tot crude. Dupa 35 minute la 175 de grade cum sunt?

  • Fara foto

    Ene Florian, 20 decembrie 2014

    foarte bune

  • alice_albinutza

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2011

    Adrian Zanfir, cu scuzele de rigoare.."nene Horia" nu a pretins niciodata in cartea sa ca aceasta reteta ar fi a dumisale. Cartea se numeste Bucatele noastre si spune clar ca ea cuprinde retete din tara noastra, retete mai noi sau mai vechi, de inspiratie profund romaneasca sau mai putin. Asa ca...nu a inventat "nene Horia" acum focul si nici dvs nu trebuie sa va dati mai cunoscator decat sunteti!

  • Fara foto

    Adrian Zanfir (Maestru bucatar) , 16 septembrie 2011

    Nene Horea, vinetele ale in evantai nu sunt orifginale, am vazut reteta si prin alte parti(carti)!

  • alice_albinutza

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2011

    Sidy, multumesc tare tare mult. Conteaza pt mine , aprecierile si comentariile tale. estio gospodina desavarsita. pup cu mare drag

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2011

    Delicioasa!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2011

    Alina draga de prima data cand ti-am vazut reteta...mi-a tras cu ochiul.... Nu sunt eu fan musaca sau alte mancaruri cu vinete, dar reteta aceasta....e de exceptie ! Arata nemaipomenit de fain... Te tzuc !