Am descoperit in paginile cartii Bucataria lumii o interesanta reteta italiana din regiunea Emilia-Romagna: Pappardelle cu ragu de iepure.

Puteti folosi iepure de camp, daca va place carnea mai tare si mai aromata, dar eu folosesc frecvent iepure de casa, pentru ca ai mei socri, cresc din cand in cand.
Mi-a placut combinatia, mai ales ca se folosesc si pappardelle praspete, home made, cu masina tocmai primita cadou de la fini :)

Ingrediente:
3 linguri ulei de masline
pulpe de la un iepure de casa
2 catei de usturoi
1 morcov
75 gr kaiser
1 lingurita ienibahar sfarimat usor
1 lingurita rozmarin
1 lingurita cimbru
1/2 lingurita fenicul
250 ml vin rosu
2-3 linguri pasta tomate
300 ml supa de pui
1 lingura mustar
sare si piper
300 gr pappardelle sau tagliatelle proaspete (voi reveni cu reteta)

Mod de preparare:
Astfel ca incingeti intr-o cratita uleiul de masline si puneti pulpele de iepure taiate in bucati mari si prajiti-le pe toate partile pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte.

Scoateti-le pe un platou cald si puneti in tigaie usturoiul, cepele si morcovul, toate tocate marunt. Prajitit-le la foc mare 2-3 minute, apoi adaugati kaiserul si continuati sa le prajiti la foc mic, pana se patrund. adaugati apoi ienibaharul, cimbru, feniculul, rozmarinul si bucatile de iepure.

Turnati vinul si pasta de tomate, asezonati cu sare si piper si lasati sa clocoteasca pana ce scade lichidul aproape de jumatate. turnati supa si mustarul si lasati la foc mic, 30 minute, pana ce carnea se fragezeste. Scoateti apoi bucatile de iepure si dezosati-le. Dupa care le puneti din nou in sos.

Cand e aproape gata de srevire puneti pe foc o oala cu apa sarata si fierbeti pappardellele/tagliatellele usor al dente.

Cand sunt gata le scurgeti si le adaugati in sos, asigurandu-va ca sunt acoperite bine de sos. lasati cateva minute dupa care serviti cu patrunjel tocat. Pofta buna!

Mai multe delicii grozave gasiti pe blogul Alice Albinutza.



Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

    O reteta minunata si foarte usoara si cine o citeste cu atentie poate intelege clar toate fazele de pregatire nu este omis nimic- minunat.

  • alice_albinutza

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2011

    Imi cer scuze daca mi-a scapat ceva din procedeul prepararii. Data viitoare voi fi ceva mai atenta astfel incat sa nu mai creez confuzii. Departe de mine gandul de a introduce retete incomplete, mai ales ca toate sunt probate personal in mica mea bucatarie. Dl. Gheorghiu, ma simt onorata ca v-a atras atentia aceasta reteta.

  • Fara foto

    Romeo Domnescu (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

    Asa este! Scuze!!

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2011

    Super reteta trebuie incercata. Dle RD eu zic sa mai cititi o dta cu atentie reteta ca pulpele nu raman pe tava

  • Fara foto

    Romeo Domnescu (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2011

    "Scoateti-le pe un platou cald " (pulpele de iepure) si au ramas acolo ca nu mai apar in tigaie!!