Cartofii dulci, aceste minunatii nutritive (contin vitaminele A, C, B6, mangan, cupru, fibre, potasiu, fier), pe care nu e rau sa le avem pe masa noastra, macar din cind in cind. De cind i-am descoperit, i-am folosit in supe, piureuri, la gratar, in unele salate.
Ieri i-am gatit dupa o reteta citita acum ceva vreme pe Good Food si recunosc cu mina pe inima, mi-au fost tare pe plac: locul unu in top ramine rezervat pina la urmatoarea experienta "portocalie " si dulce...
Ingrediente pentru 3 persoane:
3 cartofi dulci, cca. 600 grame, spalati cu un burete de sirma si taiati in 6, pe lung,
1 lingurita de harissa,
100 grame de smintina,
1 buchetel mic de cepsoara.
Amestecam cartofii taiati cu harissa bine de tot, si-i plasam in tava de aragaz, pe hirtie de copt, dupa care ii introducem in cuptorul incalzit la 180 grade, cca. 30-40 minute, pina se rumenesc.
Separat, amestecam smintina cu cepsoara tocata. Servim cartofii calzi trecindu-i prin acest dip.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii