Tapenade de masline verzi

O reteta tributara ca origine regiunii franceze Provence, unde tapeno inseamna capere, acestea din urma fiind raspunzatoare de transformarea unei paste de masline care dainuia din antichitate (cind au fost consemnate primele retete, combinatii ale pastei cu ulei de masline, otet si aromare cu fenicul, coriandru, cumin, menta) intr-un antreu modern, servit cu piine prajita sau insotind chiar felurile principale cu carne de pasare, peste sau legume.

Tapenade de masline verzi

Exista atit in varianta cu masline negre cit si in cea cu masline verzi, retetele fiind diverse, indepartindu-se de origini, unele excluzind caperele chiar. :) Multe din ele includ usturoi, suc de lamiie, mustar, ton sau chiar cognac.

Eu am incercat sa nu ma indepartez foarte mult de original,nu am excelat in executie (voi persevera si va voi arata data viitoare cu siguranta un rezultat mai bun) dar compozitia per total a avut un gust foarte bun, borcanelul din imagine fiind "rezolvat" rapid, in sensul golirii, desigur, de catre unii din noi. Dupa care am fost acuzata de coruptie de la dieta.

Ingrediente pentru 3-4 persoane:

150 gr masline verzi, fara simburi,

2 fileuri de ansoa,

1 lingura de capere conservate in saramura,scurse,

30 ml ulei de masline,

1 lingura cu virf de pudra de migdale,

piper negru proaspat macinat,

1 lingurita de oregano uscat.

Mod de preparare

Maslinele se taie bucati cit mai mici si se mixeaza impreuna cu caperele si fileurile de ansoa taiate bucati mici, la robot, apoi se adauga pudra de migdale, mixam iar, incepem sa adaugam uleiul, putin cite putin, mixind alternativ. In final adaugam piperul si oregano si actionam inca o data butonul robotului. Daca nu consumam produsul pe loc ii putem adauga putin ulei deasupra, dupa ce il depozitam intr-un vas adecvat, acesta formind o pelicula ce impiedica procesele de oxidare si contactul cu bacteriile.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise