Piersicile sunt adevarate comori ale verii, nu doar ca sunt foarte gustoase, dar sunt si foarte sanatoase. Chiar daca nu sunt peste tot prin piete, ne pregatim cu mare drag sa le folosim proaspete in fel de fel de retete. Au un aport mare de vitamine si minerale si ajuta la prevenitrea starilor de oboseala.
Aceste fructe savuroase sunt recomandate persoanelor care sufera de anemie, constipatie, hipertensiune arteriala, gastrite, inflamatii ale rinichilor, bronsite, astm, probleme cu digestia, pietre ale rinichilor sau vezicii urinare.
Sfaturi utile
Taiere usoara
Taierea piersicilor sau nectarinelor este foarte usoara: taiati orizonatal pe jumatate fructul, in jurul samburelui, rasuciti usor cele doua jumatati si scoateti samburele cu degetele.
Decojire usoara
Decojirea poate fi foarte usoara, trebuie sa taiati bucata din coaja ca sa mearga mai usor, apoi trebuie bagate in apa fierbinte pentru scurt timp si transferate rapid intr-un bol cu gheata. Pielita ar trebui sa iasa foarte usor. Dupa ce le-ati decojit, trebuie puse inapoi in bolul cu gheata, care previne decolorarea.
Iata cateva retete delicioase cu piersici:
Tort de clatite cu piersici si sirop caramel
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii