Iata varianta greceasca a ceea ce noi stim drept savarina. Este un deliciu aceasta prajitura.
Ingrediente:
pentru blat:
8 oua,
8 linguri de pesmet,
8 linguri de zahar,
1 lingura de faina,
rom si vanilie dupa gust;
pentru sirop: 2 cani de apa si o cana de zahar;
pentru umplut:
5 linguri de gem de caise;
pentru decorat: 1/2 kg. de frisca batuta cu 4 linguri de zahar si un pic de rom si vanilie.

Mod de preparare:
Se amesteca si se bat galbenusele cu zaharul pana se fac spuma, se adauga pesmetul si faina in ploaie, apoi albusele batute spuma si se amesteca usurel. Se rastoarna intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc pentru savarina  sau in forme mici indivifuale. Se da la copt in cuptorul incins la mediu si se tine circa 40 minute in functie de cuptor. se incearca cu paiul. se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racorit se pune pe un patou de servit si se toarna peste blat siropul facut cu apa si zahar (atentie acesta trebuie sa fie racorit insa). Dupa ce s-a imbibat siropul, se unge cu gem pe deasupra. Se orneaza cu frisca si se da la rece. Daca ati folosit o forma cu gaura la mijloc aceasta trebuie umpluta si ea cu frisca.

Kali Orexi!Pofta Buna!

Pana saptamana viitoare va astept si cu alte retete gustoase pe http://papapgheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

    Super gustoasa! De facut neaparat

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    Multumesc de aprecieri si sa va fie de bine> Va mai astept pe la mine cu multe alte bucate grecesti delicioase!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    da;o bunatate

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    O bunatate racoroasa pe vremea aceasta !!! Delicioasa !!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

    Foarte usor de pregatit si foarte buna !