Iata varianta greceasca a ceea ce noi stim drept savarina. Este un deliciu aceasta prajitura.
Ingrediente:
pentru blat:
8 oua,
8 linguri de pesmet,
8 linguri de zahar,
1 lingura de faina,
rom si vanilie dupa gust;
pentru sirop: 2 cani de apa si o cana de zahar;
pentru umplut:
5 linguri de gem de caise;
pentru decorat: 1/2 kg. de frisca batuta cu 4 linguri de zahar si un pic de rom si vanilie.
Mod de preparare:
Se amesteca si se bat galbenusele cu zaharul pana se fac spuma, se adauga pesmetul si faina in ploaie, apoi albusele batute spuma si se amesteca usurel. Se rastoarna intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc pentru savarina sau in forme mici indivifuale. Se da la copt in cuptorul incins la mediu si se tine circa 40 minute in functie de cuptor. se incearca cu paiul. se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racorit se pune pe un patou de servit si se toarna peste blat siropul facut cu apa si zahar (atentie acesta trebuie sa fie racorit insa). Dupa ce s-a imbibat siropul, se unge cu gem pe deasupra. Se orneaza cu frisca si se da la rece. Daca ati folosit o forma cu gaura la mijloc aceasta trebuie umpluta si ea cu frisca.
Kali Orexi!Pofta Buna!
Pana saptamana viitoare va astept si cu alte retete gustoase pe http://papapgheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii