Rizogalo (budinca de orez cu lapte)

Un desert usor de preparat, o varianta greceasca pentru cunoscutul orez cu lapte, care in mod sigur va va incanta.

Rizogalo (budinca de orez cu lapte)

Ingrediente:

4 cesti de lapte,

1 cana de orez cu bob lung,

2 cani cu apa,

4 linguri de zahar,

2 galbenusuri de ou,

2 linguri de faina de porumb sau amidon de porumb,

1 lingura de scortisoara macinata,

1/4 baton vanilie,

1 baton de scortisoara,

50 ml. apa de trandafiri,

coaja de la o portocala rasa

Mod de preparare:

Se pune orezul intr-o strecurătoare si se spala cu multa apa rece. Apoi il rasturnam intr-o oala impreuna cu doua cani de apa, batonul de scortisoara si fierbem pana cand apa este absorbita de orez. In acest moment, orezul este pe jumatate fiert. Se adauga laptele si apa de trandafiri si se continua fierberea pana cand incepe să devina cremos. Se adauga zaharul, se amesteca usurel si se încerca gustul pentru a vedea daca are nevoie de mai mult zahar dupa gust. Intre timp in 2 linguri de apa sau lapte amestecam faina de porumb sau amidonul de porumb. Intr-un alt castron punem galbenusurile de ou, batute usor, adaugam vanilie si amestecam usor dupa care adaugam faina de porumb diluata si continuam amestecarea. Adaugam amestecul si coaja de portocala in oala cu orez si amestecam usurel pentru inglobare. Mai fierbem timp de cateva minute (ca si pana acum la foc mic si eventual pe o sita) dupa care luam oala de pe foc. Se scoate batonul de scortisoara si se rastoarna in vase mai mici, presarandu-se cu scortisoara pudra. Lasam sa se raceasca mai intai la temperatura camerei si apoi in frigider pentru a fi rece înainte de a le servi. Rizogalo (budincă de orez) este servit rece. Se poate orna optional si cu Kerasi Glyko Koutaliou (dulceata de cirese), Neratzi Glyko Koutaliou (dulceata de portocale amare) sau cu orice dulceata va place.

Mult noroc si bucurati-va e acest desert minunat si usor de facut. Pana saptamana viitoare va astept cu alte retete delicioase pe http:papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro!

Kali epithia! Kali Orexi! Succes si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise