Rizogalo (budinca de orez cu lapte)

Un desert usor de preparat, o varianta greceasca pentru cunoscutul orez cu lapte, care in mod sigur va va incanta.

Rizogalo (budinca de orez cu lapte)

Ingrediente:

4 cesti de lapte,

1 cana de orez cu bob lung,

2 cani cu apa,

4 linguri de zahar,

2 galbenusuri de ou,

2 linguri de faina de porumb sau amidon de porumb,

1 lingura de scortisoara macinata,

1/4 baton vanilie,

1 baton de scortisoara,

50 ml. apa de trandafiri,

coaja de la o portocala rasa

Mod de preparare:

Se pune orezul intr-o strecurătoare si se spala cu multa apa rece. Apoi il rasturnam intr-o oala impreuna cu doua cani de apa, batonul de scortisoara si fierbem pana cand apa este absorbita de orez. In acest moment, orezul este pe jumatate fiert. Se adauga laptele si apa de trandafiri si se continua fierberea pana cand incepe să devina cremos. Se adauga zaharul, se amesteca usurel si se încerca gustul pentru a vedea daca are nevoie de mai mult zahar dupa gust. Intre timp in 2 linguri de apa sau lapte amestecam faina de porumb sau amidonul de porumb. Intr-un alt castron punem galbenusurile de ou, batute usor, adaugam vanilie si amestecam usor dupa care adaugam faina de porumb diluata si continuam amestecarea. Adaugam amestecul si coaja de portocala in oala cu orez si amestecam usurel pentru inglobare. Mai fierbem timp de cateva minute (ca si pana acum la foc mic si eventual pe o sita) dupa care luam oala de pe foc. Se scoate batonul de scortisoara si se rastoarna in vase mai mici, presarandu-se cu scortisoara pudra. Lasam sa se raceasca mai intai la temperatura camerei si apoi in frigider pentru a fi rece înainte de a le servi. Rizogalo (budincă de orez) este servit rece. Se poate orna optional si cu Kerasi Glyko Koutaliou (dulceata de cirese), Neratzi Glyko Koutaliou (dulceata de portocale amare) sau cu orice dulceata va place.

Mult noroc si bucurati-va e acest desert minunat si usor de facut. Pana saptamana viitoare va astept cu alte retete delicioase pe http:papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro!

Kali epithia! Kali Orexi! Succes si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise