Spanacotyropita - Placinta cu spanac si branza

O reteta greceasca de placinta delicioasa cu spanac si branza.

Spanacotyropita - Placinta cu spanac si branza

Ingrediente:

700 gr spanac congelat sau 1 kg. spanac crud,

2 legaturi de marar si 2 de patrunjel tocate,

1 legatura busuioc sau oregano,

2 legaturi de ceapa verde taiate fin,

1 ceapa mare galbena taiata marunt,

300g branză Feta,

150g branza ricotta (se poate folosi si branza de vaci sau urda),

70 g kefalograviera,

parmezan sau pecorino,

5 oua,

2-3 linguri de pesmet ,

1/2 nuca de nucsoara proaspat macinata,

½ lingurita de piper negru proaspăt macinat,

60ml ulei de măsline,

100 gr.unt topit sau ulei de masline pentru unsul foilor,

un pachet de foi de placinta sau de aluat fraged, este chiar mai bine, de 500 gr.

Pregatirea:

Se curata si se spala spanacul proaspat, se scot frunzele de pe tulpina, se lasa la scurs bine. Se rup în bucati mari frunzele . (In cazul in care folositi spanac congelat puneti continutul pungii intr-un vas cu apa clocotita asteptati sa se inmoaie dupa care scurgeti printr-o strecuratoare si pastrati spanacul). Puneti bucata de Feta intr-un castron mare si maruntiti-o grosolan cu furculita. Adaugati ricotta, kefalograviera rasa, ouale, ceapa, nucsoară, piperul si uleiul. Se amesteca cu furculita pentru a combina. Adaugati spanacul, mararul,patrunjelul ,busuiocul (sau oregano),pesmetul, sarea si piperul dupa gust. Preincalziti cuptorul la mediu. Lasati compozitia la rece sa-si ia aromele aprox. 1/2 ora.

Incepeti sa intindeti foile de placinta in tava pe care o veti folosi. Ungeti fiecare foaie cu unt topit. Dupa ce ati pus cam jumatate din foi rasturnati compozitia si intindeti-o bine. Puneti apoi si restul de foi de placinta. Cand ati terminat de intins foile intepati cu o furculita din loc in loc dupa care taiati cu un cutit in bucati cat pentru o portie. Se da la cuptor 45 min- 1 ora sau pana cand observati ca foile de placinta s-au usor bronzat. Se serveste rece sau calda dupa preferinte cu o cana de iaurt de oaie alaturi.

Kali Orexi!Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine si aveti grija ce si unde mancati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise