O reteta greceasca de placinta delicioasa cu spanac si branza.

Ingrediente:

700 gr spanac congelat sau 1 kg. spanac crud,
2 legaturi de marar si 2 de patrunjel tocate,
1 legatura busuioc sau oregano,
2 legaturi de ceapa verde taiate fin,
1 ceapa mare galbena taiata marunt,
300g branză Feta,
150g branza ricotta (se poate folosi si branza de vaci sau urda),
70 g kefalograviera, 
parmezan sau pecorino,
5 oua,
2-3 linguri de pesmet ,
1/2 nuca de nucsoara proaspat macinata,
½ lingurita de piper negru proaspăt macinat,
60ml ulei de măsline,
100 gr.unt topit sau ulei de masline pentru unsul foilor,
un pachet de foi de placinta sau de aluat fraged, este chiar mai bine, de 500 gr.
 
Pregatirea:

Se curata si se spala spanacul proaspat, se scot frunzele de pe tulpina, se lasa la scurs bine. Se rup în bucati mari frunzele . (In cazul in care folositi spanac congelat puneti continutul pungii intr-un vas cu apa clocotita asteptati sa se inmoaie dupa care scurgeti printr-o strecuratoare si pastrati spanacul). Puneti bucata de Feta intr-un castron mare si maruntiti-o grosolan cu furculita. Adaugati ricotta, kefalograviera rasa,  ouale, ceapa, nucsoară, piperul si uleiul.  Se amesteca cu furculita pentru a combina. Adaugati  spanacul, mararul,patrunjelul ,busuiocul (sau oregano),pesmetul, sarea si piperul dupa gust. Preincalziti cuptorul la mediu. Lasati compozitia la rece sa-si ia aromele aprox. 1/2 ora.

Incepeti sa intindeti foile de placinta in tava pe care o veti folosi. Ungeti fiecare foaie cu unt topit. Dupa ce ati pus cam jumatate din foi rasturnati compozitia si intindeti-o bine. Puneti apoi si restul de foi de placinta. Cand ati terminat de intins foile intepati cu o furculita din loc in loc dupa care taiati cu un cutit in bucati cat pentru o portie. Se da la cuptor 45 min- 1 ora sau pana cand observati ca foile de placinta s-au usor bronzat. Se serveste rece sau calda dupa preferinte cu o cana de iaurt de oaie alaturi.

Kali Orexi!Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine si aveti grija ce si unde  mancati.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2011

    Eu folosesc mugurii de pin la unele retete de influenta cipriota ca de pilda niste sarmalute in foi de vita. dar promit ca o sa pun si la placinta ca au gust bun si nu ma gandisem pana acum

  • alice_albinutza

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2011

    Cu placere, insa de data asta cand am postat-o aici nici eu nu a folosit mugurii de pin pt ca nu ii aveam la momentul respectiv. A doua oara insa.....:)) Reteta e dupa cum am zis, din cartea lui Gordon :)

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2011

    Multumesc Albinutza. data viitoare o sa pun si eu muguri de pin

  • alice_albinutza

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2011

    super! uite si varianta mea :) http://www.gustos.ro/articole/din-bucataria-albinutzei/spanakopita-sau-placinta-cu-spanac-si-branza-feta.html