Spanacotyropita - Placinta cu spanac si branza

O reteta greceasca de placinta delicioasa cu spanac si branza.

Spanacotyropita - Placinta cu spanac si branza

Ingrediente:

700 gr spanac congelat sau 1 kg. spanac crud,

2 legaturi de marar si 2 de patrunjel tocate,

1 legatura busuioc sau oregano,

2 legaturi de ceapa verde taiate fin,

1 ceapa mare galbena taiata marunt,

300g branză Feta,

150g branza ricotta (se poate folosi si branza de vaci sau urda),

70 g kefalograviera,

parmezan sau pecorino,

5 oua,

2-3 linguri de pesmet ,

1/2 nuca de nucsoara proaspat macinata,

½ lingurita de piper negru proaspăt macinat,

60ml ulei de măsline,

100 gr.unt topit sau ulei de masline pentru unsul foilor,

un pachet de foi de placinta sau de aluat fraged, este chiar mai bine, de 500 gr.

Pregatirea:

Se curata si se spala spanacul proaspat, se scot frunzele de pe tulpina, se lasa la scurs bine. Se rup în bucati mari frunzele . (In cazul in care folositi spanac congelat puneti continutul pungii intr-un vas cu apa clocotita asteptati sa se inmoaie dupa care scurgeti printr-o strecuratoare si pastrati spanacul). Puneti bucata de Feta intr-un castron mare si maruntiti-o grosolan cu furculita. Adaugati ricotta, kefalograviera rasa, ouale, ceapa, nucsoară, piperul si uleiul. Se amesteca cu furculita pentru a combina. Adaugati spanacul, mararul,patrunjelul ,busuiocul (sau oregano),pesmetul, sarea si piperul dupa gust. Preincalziti cuptorul la mediu. Lasati compozitia la rece sa-si ia aromele aprox. 1/2 ora.

Incepeti sa intindeti foile de placinta in tava pe care o veti folosi. Ungeti fiecare foaie cu unt topit. Dupa ce ati pus cam jumatate din foi rasturnati compozitia si intindeti-o bine. Puneti apoi si restul de foi de placinta. Cand ati terminat de intins foile intepati cu o furculita din loc in loc dupa care taiati cu un cutit in bucati cat pentru o portie. Se da la cuptor 45 min- 1 ora sau pana cand observati ca foile de placinta s-au usor bronzat. Se serveste rece sau calda dupa preferinte cu o cana de iaurt de oaie alaturi.

Kali Orexi!Pofta buna!

Pana saptamana viitoare va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine si aveti grija ce si unde mancati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise