Despre prajituri si dragostea pentru gatit cu Laura Nechita

In aceasta saptamana, la rubrica "Interviurile Gustos.ro", o avem invitata pe Laura, una dintre utilizatoarele care ne-a facut sa murim de pofta in fata ecranelor de fiecare data cand a postat cate o noua reteta pe site-ul nostru culinar. Laura este Chef de Cuisine pe Gustos.ro si este foarte pasionata de gatit. Ii place sa se joace in bucatarie, sa experimenteze in permanenta si sa imbunatateasca retetele.    De-a lungul timpului, Laura ne-a rasfatat cu retete minunate, care mai de care mai delicioase. Preferatul nostru este cu siguranta Red velvet cheesecake, insa nu ne-am supara nici daca am primi o prajiturica Mon Cheri ori niste fursecuri vanilate. Pentru ca ne-am indragostit de preparatele postate de Laura, am decis ca ar trebui sa o cunoastem mai bine si i-am pus cateva intrebari. Multumim ca ai acceptat invitatia noastra, Laura!  

Despre prajituri si dragostea pentru gatit cu Laura Nechita

1. Cand ai gatit pentru prima data si ce anume te-a determinat sa o faci?
Prima data am incercat sa fac niste checuri. Eram destul de mica, prin generala cred, si am considerat pierdere de timp sa bat albsurile separat de galbenusuri, astfel ca fiasco era scris din start pe ele.
2. Cum a aparut pasiunea ta pentru gatit?
Nu stiu cand a aparut, insa dupa ce am nascut si am petrecut doi ani acasa, am dedicat mai mult timp gatitului si implicit si experimentarii diverselor preparate. Astfel, am descoperit ca imi place extrem de mult sa gatesc si sa diversific gusturile, culorile si formele culinare, evident.
3. Ai ucenici in bucatarie sau preferi sa gatesti singura, fara sa te incurce nimeni?
De obicei, prefer sa gatesc singura, insa am un ucenic scump foc in varsta de 3 ani si jumatate, fara de care nu mai pot face nimic.
4. Care este preparatul pe care il adorai in copilarie si pe care il gatesti si tu acum?
Mancarica de mazare cu pui, am invatat de la bunica mea sa pun o lingurita de zahar in mancare. Iese nemaipomenit de gustoasa si are mare succes in familia noastra.
5. Daca ar fi sa pleci pe o insula pustie (unde ar exista, ca prin minune, si o bucatarie utilata special), care ar fi cele 5 ingrediente pe care le-ai lua in bagaj?
In primul rand: sarea! Apoi niste faina, ciocolata, oregano si otet.
6. Fiecare dintre noi se indragosteste la un moment dat de un anume preparat. Care este reteta ta preferata?
Desi nu o sa il pregatesc niciodata la fel de bun, ador gulasul unguresc autentic. Este cea mai buna mancare pe care am mancat-o vreodata si asta la un han grozav din Ungaria.
7. N-am putut sa nu observam ca prepari niste prajituri absolut senzationale. Ai o pasiune speciala pentru ele? Care este desertul tau preferat?
Multumesc mult pentru apreciere, de fel, sunt o mare pofticioasa, insa dincolo de pofta este curiozitatea si satifactia obtinerii unui preparat care sa placa si sa fie savurat cu placere de catre cei dragi si nu numai. Desertul meu preferat... cred ca este tortul de branza, asa numitul cheesecake, pe care incerc sa il experimentez in diverse combinatii.

8. Unii fac o pasiune pentru cartofii prajiti, altii pentru ciocolata sau tot felul de dulciuri. Tu ai vreo placere vinovata?
Da! Sa spunem ca ador acriturile, gen muraturi, legume in otet, etc. Si ador mancarurile picante.
9. Care este ustensila/gadgetul tau preferat in bucatarie?
Inca nu il am, dar cred ca un mixer planetar mi-ar aduce un mare zambet pe fata.
10. Exista vreun bucatar renumit pe care il urmaresti la televizor sau pe Internet?
Suna a cliseu, insa cred ca la fel ca multi altii, ii urmaresc si ii ador pe Jamie Oliver si Rob Rainford (License to grill). Sunt multe bloguri culinare pe care le vizitez cu drag si de la care am invatat multe, din care m-am si inspirat.
11. Cu ce te ocupi in momentul de fata? Ai vreun vis pe care ai vrea sa il implinesti in viitor, legat de dragostea ta pentru bucatarie?
Momentan, sunt in concediu de crestere copil, ma ocup de cei doi teroristi ai mei si o fac cu mare placere. Am activat in domeniul business, al marketingului si al vanzarilor, insa am visat si uneori visez inca sa pot avea propria cofetarie un pic diferita de cele actuale de pe piata. Sa vedem viitorul ce imi va rezerva.

12. Ce sfaturi le-ai da bucatarilor incepatori?
Sa caute sa obtina in primul rand gustul, apoi aspectul si sa nu le fie teama sa exploreze si sa experimenteze. Nimeni, absolut nimeni nu s-a nascut invatat!
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor