In aceasta saptamana, la rubrica "Interviurile Gustos.ro", o avem invitata pe Laura, una dintre utilizatoarele care ne-a facut sa murim de pofta in fata ecranelor de fiecare data cand a postat cate o noua reteta pe site-ul nostru culinar. Laura este Chef de Cuisine pe Gustos.ro si este foarte pasionata de gatit. Ii place sa se joace in bucatarie, sa experimenteze in permanenta si sa imbunatateasca retetele. 
 
De-a lungul timpului, Laura ne-a rasfatat cu retete minunate, care mai de care mai delicioase. Preferatul nostru este cu siguranta Red velvet cheesecake, insa nu ne-am supara nici daca am primi o prajiturica Mon Cheri ori niste fursecuri vanilate. Pentru ca ne-am indragostit de preparatele postate de Laura, am decis ca ar trebui sa o cunoastem mai bine si i-am pus cateva intrebari. Multumim ca ai acceptat invitatia noastra, Laura!

 
1. Cand ai gatit pentru prima data si ce anume te-a determinat sa o faci?
 
Prima data am incercat sa fac niste checuri. Eram destul de mica, prin generala cred, si am considerat pierdere de timp sa bat albsurile separat de galbenusuri, astfel ca fiasco era scris din start pe ele.
 
2. Cum a aparut pasiunea ta pentru gatit?
 
Nu stiu cand a aparut, insa dupa ce am nascut si am petrecut doi ani acasa, am dedicat mai mult timp gatitului si implicit si experimentarii diverselor preparate. Astfel, am descoperit ca imi place extrem de mult sa gatesc si sa diversific gusturile, culorile si formele culinare, evident.
 
3. Ai ucenici in bucatarie sau preferi sa gatesti singura, fara sa te incurce nimeni?
 
De obicei, prefer sa gatesc singura, insa am un ucenic scump foc in varsta de 3 ani si jumatate, fara de care nu mai pot face nimic.
 
4. Care este preparatul pe care il adorai in copilarie si pe care il gatesti si tu acum?
 
Mancarica de mazare cu pui, am invatat de la bunica mea sa pun o lingurita de zahar in mancare. Iese nemaipomenit de gustoasa si are mare succes in familia noastra.
 
5. Daca ar fi sa pleci pe o insula pustie (unde ar exista, ca prin minune, si o bucatarie utilata special), care ar fi cele 5 ingrediente pe care le-ai lua in bagaj?
 
In primul rand: sarea! Apoi niste faina, ciocolata, oregano si otet. 
 
6. Fiecare dintre noi se indragosteste la un moment dat de un anume preparat. Care este reteta ta preferata?
 
Desi nu o sa il pregatesc niciodata la fel de bun, ador gulasul unguresc autentic. Este cea mai buna mancare pe care am mancat-o vreodata si asta la un han grozav din Ungaria.
 
7. N-am putut sa nu observam ca prepari niste prajituri absolut senzationale. Ai o pasiune speciala pentru ele? Care este desertul tau preferat?
 
Multumesc mult pentru apreciere, de fel, sunt o mare pofticioasa, insa dincolo de pofta este curiozitatea si satifactia obtinerii unui preparat care sa placa si sa fie savurat cu placere de catre cei dragi si nu numai. Desertul meu preferat... cred ca este tortul de branza, asa numitul cheesecake, pe care incerc sa il experimentez in diverse combinatii. 


 
 
8. Unii fac o pasiune pentru cartofii prajiti, altii pentru ciocolata sau tot felul de dulciuri. Tu ai vreo placere vinovata?
 
Da! Sa spunem ca ador acriturile, gen muraturi, legume in otet, etc. Si ador mancarurile picante.
 
9. Care este ustensila/gadgetul tau preferat in bucatarie?
 
Inca nu il am, dar cred ca un mixer planetar mi-ar aduce un mare zambet pe fata.
 
10. Exista vreun bucatar renumit pe care il urmaresti la televizor sau pe Internet?
 
Suna a cliseu, insa cred ca la fel ca multi altii, ii urmaresc si ii ador pe Jamie Oliver si Rob Rainford (License to grill). Sunt multe bloguri culinare pe care le vizitez cu drag si de la care am invatat multe, din care m-am si inspirat.
 
11. Cu ce te ocupi in momentul de fata? Ai vreun vis pe care ai vrea sa il implinesti in viitor, legat de dragostea ta pentru bucatarie?
 
Momentan, sunt in concediu de crestere copil, ma ocup de cei doi teroristi ai mei si o fac cu mare placere. Am activat in domeniul business, al marketingului si al vanzarilor, insa am visat si uneori visez inca sa pot avea propria cofetarie un pic diferita de cele actuale de pe piata. Sa vedem viitorul ce imi va rezerva. 

 
12. Ce sfaturi le-ai da bucatarilor incepatori?
 
Sa caute sa obtina in primul rand gustul, apoi aspectul si sa nu le fie teama sa exploreze si sa experimenteze. Nimeni, absolut nimeni nu s-a nascut invatat! 

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    zana b., 30 ianuarie 2017

    Felicitari!Sa auzim numai de bine.

  • Fara foto

    Culinary Rainbows, 05 decembrie 2014

    Felicitări, Lăurica dragă! Să dea Domnul să ne încânți mereu cu rețetele tale apetisante! Te pup și te îmbrățișez cu drag!

  • Fara foto

    Lia vă găteşte, 04 martie 2014

    Felicitari Laura pentru tot ceia ce faci ! Retetele tale sunt o adevarata incantare ! Iti doresc ca visul, sa ti se implineasca :)

  • Fara foto

    Lia Maria Grozi, 04 martie 2014

    Felicitari Laura pentru tot ceia ce faci ! Retetele tale sunt o adevarata incantare ! Iti doresc ca visul, sa ti se implineasca :)

  • Fara foto

    Laura Nechita, 26 februarie 2014

    Crisule! muaah! >:d<

  • Fara foto

    Cristina Iuliana Pana, 26 februarie 2014

    Felicitari Laura! :-* Sa ti se implineasca visul cat de curand! :-*

  • Fara foto

    Laura Nechita, 24 februarie 2014

    Multumesc mult! >:d<

  • Fara foto

    Laura Nechita, 24 februarie 2014

    Multumesc mult! >:d<

  • Fara foto

    Laura_Nechita, 24 februarie 2014

    va multumesc mult, chiar mi-au mers la suflet cuvintele si aprecierile voastre! Multumesc mult!

  • Fara foto

    Clementina Stoicescu, 24 februarie 2014

    Bravo,Laurici..ca sa ma exprim literar...

  • Fara foto

    merisor, 20 februarie 2014

    Felicitari, draga Laura! Ma bucur sa te cunosc, chiar daca doar virtual(deocamdata)! ai niste preparate minunate si oricand as veni cu drag la masa ta. Unele chiar le-am incercat in bucataria mea :)

  • Fara foto

    Gustos Ro, 17 februarie 2014

    Draga Elena, poti citi retetele postate de Laura accesand acest link: http://www.gustos.ro/utilizator/wovf/retete/. :) O zi frumoasa!

  • Fara foto

    Laura Nechita, 15 februarie 2014

    Mioara Ioan , multumesc mult! sa dea Domnul sanatate tuturor!

  • Fara foto

    Laura Nechita, 15 februarie 2014

    Sidy, sarumana! te pup!

  • Fara foto

    Laura Nechita, 15 februarie 2014

    Rocs, acum am vazut comentariile! multumesc mult! te pup!

  • Fara foto

    Laura Nechita, 15 februarie 2014

    Flori, multumesc mult! te pup!

  • Fara foto

    Gema Elena Ontanu, 15 februarie 2014

    foarte frumos, multumim, si eu ador torturile cu branza, sunt nerabdatoare sa descopar retete noi, unde dau de retetele de prajituri atat de mult laudate? sa-ti traiasca copilasii si spor si veselie la gatit!

  • Fara foto

    Mioara Ioan, 15 februarie 2014

    Felicitari draga Laura si multa sanatate, sa-ti creasca frumusetile cele mici si sa-ti implinesti visurile care le ai!! Cu munca si cu Dumnezeu inainte faci tot!! Multumim pt retete!!

  • Fara foto

    Nemtoi Silvia, 15 februarie 2014

    Da! Red velvet cheesecake arata superb si in general toate arata bine si sunt foarte gustoase, felicitari! Abia astept sa servesc o prajitura in cofetaria ta!

  • Fara foto

    Toncean Sidonia, 15 februarie 2014

    Doamne cat de mult apreciez eu interviurile acestea...uite asa ne cunoastem mai bine ! LAURA draga felicitari pentru interviu ! Nu pot sa nu remarc prajiturile tale senzationale... Doamne ajuta-ti sa-ti vezi visul implinit si sa putem merge la o cofetarie in care sa nu se foloseasca tot feluri de E-uri si sa gasim doar prajituri "ca la mama acasa" !!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 februarie 2014

    Doamne cat de mult apreciez eu interviurile acestea...uite asa ne cunoastem mai bine ! LAURA draga felicitari pentru interviu ! Nu pot sa nu remarc prajiturile tale senzationale... Doamne ajuta-ti sa-ti vezi visul implinit si sa putem merge la o cofetarie in care sa nu se foloseasca tot feluri de E-uri si sa gasim doar prajituri "ca la mama acasa" !!

  • Fara foto

    Flori Bitca, 15 februarie 2014

    Sunt atat de mandra de tine!Felicitari si la mai multe bucate minunate!

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu, 12 februarie 2014

    Mai tu si pe insula iei ciocolata? :))..Desi te cunosc putintel, mi-a facut mare placere sa citesc interviul tau. Iti doresc sa fii sanatoasa si tu si cei dragi tie, sa iti deschizi cofetarie cat mai repede si sa imi trimiti si mie un tort ;)...Pupici!