Cum să găteşti cu fenicul

Feniculul este o plantă din care putem consuma frunzele, seminţele şi mai ales bulbul. Frunzele sunt foarte aromate, la fel ca seminţele, iar bulbul poate fi gătit ca orice altă legumă.

Cum să găteşti cu fenicul

Mai puţin cunoscut la noi, feniculul este foarte des folosit în bucătăria indiană, orientală şi chinezească, fiind chiar unul dintre condimentele chinezeşti de bază. Conţine fier, aminoacizi şi uleiuri esenţiale.

Iată câteva moduri în care puteţi găti feniculul:

Îl puteţi prăji: bulbul se taie rondele (cam ca ceapa), se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se prăjeşte în tigaie până devine auriu. Gătit în felul acesta are un gust dulceag.

Se poate adăuga la supe şi tocăniţe, tăiat fideluţă: poate înlocui sau însoţi ceapa.

Tulpinele lui pot fi incluse în zarzavatul pentru ciorbe, dar şi în salate. Sunt foarte crocante.

Iată şi o reţetă rapidă cu fenicul:

Gratin de fenicul

Ingrediente:

4 bulbi mari de fenicul

1 căţel de usturoi zdrobit

200 ml de smântână

50 gr parmezan

un praf de nucşoară

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul şi puneţi la fiert o oală cu apă şi un pic de sare. Bulbii de fenicul se taie ca feliile de portocală. Când fierbe apa se adaugă feniculul şi se fierbe 5 – 6 minute. Se scurge bine.

Feliile de fenicul se aranjează într-un vas termorezistent. Se presară nucşoara deasupra. Usturoiul se amestecă cu smântâna şi se toarnă peste fenicul. Parmezanul se presară la final. Se dă la cuptor 20 de minute.

Poftă bună!

Gustos.ro vă mai recomandă somon la cuptor cu fenicul şi pilaf de orez cu pui şi fenicul.

Sursă imagine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise