Feniculul este o plantă din care putem consuma frunzele, seminţele şi mai ales bulbul. Frunzele sunt foarte aromate, la fel ca seminţele, iar bulbul poate fi gătit ca orice altă legumă.
Mai puţin cunoscut la noi, feniculul este foarte des folosit în bucătăria indiană, orientală şi chinezească, fiind chiar unul dintre condimentele chinezeşti de bază. Conţine fier, aminoacizi şi uleiuri esenţiale.
Iată câteva moduri în care puteţi găti feniculul:
Îl puteţi prăji: bulbul se taie rondele (cam ca ceapa), se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se prăjeşte în tigaie până devine auriu. Gătit în felul acesta are un gust dulceag.
Se poate adăuga la supe şi tocăniţe, tăiat fideluţă: poate înlocui sau însoţi ceapa.
Tulpinele lui pot fi incluse în zarzavatul pentru ciorbe, dar şi în salate. Sunt foarte crocante.
Iată şi o reţetă rapidă cu fenicul:
Gratin de fenicul
Ingrediente:
4 bulbi mari de fenicul
1 căţel de usturoi zdrobit
200 ml de smântână
50 gr parmezan
un praf de nucşoară
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul şi puneţi la fiert o oală cu apă şi un pic de sare. Bulbii de fenicul se taie ca feliile de portocală. Când fierbe apa se adaugă feniculul şi se fierbe 5 – 6 minute. Se scurge bine.
Feliile de fenicul se aranjează într-un vas termorezistent. Se presară nucşoara deasupra. Usturoiul se amestecă cu smântâna şi se toarnă peste fenicul. Parmezanul se presară la final. Se dă la cuptor 20 de minute.
Poftă bună!
Gustos.ro vă mai recomandă somon la cuptor cu fenicul şi pilaf de orez cu pui şi fenicul.
Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.
Zmeurata de casaReteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.
Paste cu vinete
Comentarii
Adaugă comentariu