Conform unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la universitatile Brock si McMaster din Ontario, dezvoltarea celulelor maligne care apar in cazul cancerului la plamani este inhibata atunci cand sunt expuse la diferite tipuri de vin, dar mai ales la vinul rosu. Desi studiul nu a fost incheiat inca, rezultatele sale ar putea reprezenta un adevarat progres in acest domeniu.
"Atat sucul, cat si coaja strugurelui produc polifenoli, substante cu proprietati anti-cancerigene", a declarat dr. Evangelia Litsa Tsiani, membru al grupului de cercetatorii ai Universitatii Brock, pentru The Daily Meal. Dr. Tsiani a mai declarat ca nu este cazul (inca) sa bem mai multe pahare de vin rosu pe zi sperand ca acesta va face miracole pentru ca studiul nu este nici macar aproape de finalizare. Cercetarile se fac momentan pe celule stem. Urmatoarea etapa ar consta in aplicarea studiului pe animale si abia apoi pe oameni, astfel ca studiul ar putea dura cel putin inca doi-trei ani.
Cu toate acestea,
vinul rosu este in continuare recomandat datorita
beneficiilor descoperite pana acum. Studiile finalizate pana la ora actuala au demonstrat ca vinul rosu reduce riscul de aparitie a cancerului de rinichi sau tiroida. In plus, vinul rosu imbunatateste sanatatea inimii, protejeaza pielea, regleaza nivelul glicemiei, imbunatateste sanatatea dintilor si poate preveni pierderea partiala a auzului.
Comentarii