Dieta cu pepene pentru o slăbire rapidă

Chiar dacă vara se apropie de sfârşit, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la cura de slăbire. Ba din contră, acum ar fi timpul să te apuci de dietă pentru că este sezonul pepenilor.

 Dieta cu pepene pentru o slăbire rapidă

De ce dietă cu pepene

Penele este fructul ideal pentru cura de slăbire fiindcă are un număr mic de calorii la o cantitate mare, mai exact în jur de 30 de calorii la suta de grame. Asta înseamnă că poţi mânca pe săturate, consumând cel mult câteva sute de calorii.

În plus, pepenele conţine apă în proporţie de 90%, deci are un efect diuretic util în cura de slăbire care va fi în acelaşi timp şi o cură de detoxifiere.

Dar asta nu e tot. O cură cu pepene este utilă pentru toată lumea, chiar şi pentru cei care nu vor să slăbească, fiindca acesta este fructul cel mai bogat în licopen, un antioxidant puternic care protejează împotriva radicalilor liberi, deci împotriva cancerului.

Unde mai pui că e şi foarte bun, deci nu numai că îţi ţine de foame, dar îţi satisface şi pofta de dulce.

Cum se ţine cura cu pepene

Singura condiţie este să te poţi abţine de la alte alimente pentru un timp. Există mai multe variante ale dietei cu pepene, iar alegerea o vei face în funcţie de scopul tău. Dacă vrei să slăbeşti rapid pentru a arăta bine în costumul de baie sau într-o rochie de seară, vei înlocui toate mesele cu câteva felii de pepene.

Este o dietă hipocalorică, deci foarte eficientă, dar nu este lipsită de pericole. Nu o poţi ţine mai mult de trei zile pentru că rişti să-ţi lipseşti organismul de nutrienţi eseţiali, cum sunt proteinele şi grăsimile - penele nu conţine deloc grăsimi, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Cât vei slăbi la sfârşitul acestor trei zile depinde de nivelul efortului fizic - deşi probabil că nu vei avea prea multă energie ca să faci sport - şi de particularităţile fiecărui organism.

O a doua variantă, mai indicată pentru o dietă de lungă durată, este cea în care înlocuieşti două mese pe zi cu pepene, rămând să alegi la care din mese vei mânca normal - ideal ar fi să alegi micul dejun.

La masa normală, ai grijă să mănânci cât mai variat, aşa încât să nu duci lipsă de nimic: grăsimi, proteine, carbohidraţi. Poţi încerca o felie de pâine neagră cu un ou fiert şi un pumn de arahide sau nuci.

La celelelalte mese serveşte-te cu o felie de pepene copt. Poţi lua câte o gustare - tot penene, bineînţeles - de câte ori îţi este foame.

Pepene în loc de felul întâi

Dacă nu esti dispusă să înlocuieşti două mese pe zi cu pepene, atunci îl poţi consuma la felul întâi. E adevărat că penele e mai degrabă un desert, dar de dragul siluetei, mănâncă-l primul. Cu stomacul plin va fi mai puţin loc pentru celelalte alimente dar vei mânca totuşi suficient cât să nu te alegi cu vreo carenţă nutritivă.

Nu mai trebuie spus că tot ce consumi va fi dietetic, fără prăjeli, fără dulciuri, făinoase , fast-food şi sucuri din comerţ.

Descoperă pe Unica.ro tot ceea ce trebuie să ştii despre sănătatea ta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura