Prepară-ţi singură pâinea şi iaurtul!

Unele din produsele pe care le cumpărăm de la supermarket se pot pregăti, destul de uşor, şi în casă. Sunt mai sănătoase şi mai naturale. Nu-ţi trebuie decât puţin timp liber.

Prepară-ţi singură pâinea şi iaurtul!

Unele din produsele pe care le cumpărăm de la supermarket se pot pregăti, destul de uşor şi în casă. Sunt mai sănătoase şi mai naturale. Nu-ţi trebuie decât puţin timp liber ca sa încerci.

Ne-am obişnuit să cumpărăm pâinea, iaurtul, chips-urile şi multe alte produse. Dar ele se pot pregăti relativ uşor şi în casă. Avantajul este că mănânci mai natural, fără E-uri, gustul este mai bun, poţi controla în totalitate cantitatea fiecărui ingredient, deci şi gustul final. Şi, bineînţeles, ai satisfacţia că ţi-ai pregătit singură alimentul preferat.

Iaurt

Ai nevoie de un borcănel mic de iaurt cumpărat, lapte proaspăt sau la cutie, lapte praf şi un aparat special pentru făcut iaurt, care vine şi cu instrucţiuni. În mare, se amestecă laptele încălzit cu iaurtul cumpărat şi totul se pune în iaurtieră. Rolul aparatului este să ţină amestecul la o temperatură potrivită şi constantă. Laptele praf îl foloseşti dacă vrei ca iaurtul tău să fie mai gros. Se pot pune şi fructe proaspete sau dulceaţă pentru a obţine un iaurt cu arome.

Se poate prepara iaurt de casă şi fără a folosi iaurtiera, însă exista riscul ca temperatura să nu rămână constantă şi rezultatul nu mai este acelaşi.

Pâine

Îţi trebuie o maşină de făcut pâine, făină, apă, ulei, unt sau margarină şi probabil şi altele, în funcţie de reţetă. Maşina de făcut pâine are mărimea unui robot de bucătărie si, odată cu ea, primeşti o mulţime de reţete. Asta nu înseamnă că nu poţi inventa unele noi. Adaugi în tavă ingredientele, în anumite cantităţi şi într-o anumită ordine, apoi bagi tava în aparat. După cateva ore toată casa miroase a pâine proaspătă. Şi nici măcar nu e nevoie să frămânţi coca.

Ketchup

Este uşor de bănuit cum se face. Îţi trebuie pastă de roşii (sau rosii proaspete, dacă ai mai mult timp), zahăr, sare, piper sau ardei iute, usturoi, oţet şi apă. Încălzeşti pasta de roşii şi adaugi toate condimentele, pe rând, gustând mereu. Astfel poţi să faci ketchup-ul mai sărat, mai dulce, mai iute, mai acru, în funcţie de preferinţe. Când e gata, pune-l la frigider. Poţi să-l foloseşti imediat, dar dacă îl mai laşi puţin capătă mai mult gust.

Unt de arahide

Îţi trebuie alune prăjite şi decojite, puţină sare, miere, şi ulei vegetal. Se pun alunele împreună cu sarea şi mierea în robotul de bucătărie până când se transformă într-o pastă. Treptat, se adaugă şi uleiul, în timp ce continui să mixezi. Untul de arahide făcut în casă se poate păstra la frigider până la două luni, într-un borcan bine închis.

Chips-uri de cartofi

Ai nevoie de câtiva cartofi, pe care îi tai în felii foarte subţiri, ulei vegetal, sare şi condimente, după gust. Laşi feliile de cartofi în apă rece timp de jumătate de oră, apoi le aşezi pe un prosop ca să se scurgă bine. Între timp, încălzeşti bine uleiul. Feliile de cartof se pun în tigaie într-un singur strat, ca să nu se lipească. După ce le scoţi, le pui pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Înainte să se răcească, presari sarea şi alte condimente (mărar uscat, usturoi granulat, piper, boia de ardei).

Dacă nu vrei să prăjeşti cartofii, îi poţi pune la cuptor, în tava bine unsă cu ulei, apoi presari peste ei condimentele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise