Ce paste alegem pentru salata?

Conteaza tipul sau forma pastelor intr-o salata? In teorie, poti face o salata cu orice fel de paste doresti, dar sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a face un preparat ca la carte!

Ce paste alegem pentru salata?

Paste uscate, nu paste proaspete. Desi pastele proaspete sunt delicioase, nu sunt o alegere buna pentru salate. Pastele uscate sunt mai ieftine, se depoziteaza mai usor, se vor amesteca mai bine cu dresingul si cu celelalte ingrediente si se pot servi reci sau la temperatura camerei.
Forma si marimea pastelor conteaza. Forma pastelor din salata conteaza, mai ales daca le servesti la o intalnire casual, unde oamenii nu vor manca neaparat la masa. Pastele scurte, precum farfalle sau fusilli sunt mai usor de servit si de mancat, spre deosebire de spaghetti. Pastele ar trebui sa aiba colturi si crapaturi pentru a se amesteca cu dresingurile, verdeturile sau condimentele din salata. Pentru dresingurile groase, precum pesto, sunt recomandate pastele tubulare, precum penne sau rigatoni.
Sfaturi pentru gatitul pastelor. Odata ce ai ales pastele pentru salata, tine cont de urmatoarele trei sfaturi.
1. Fierbe pastele in apa extra-sarata. Mancarea rece tinde sa nu mai fie la fel de aromata, deci pastele trebuie sa fie bine asezonate atat timp cat fierb.
2. Gateste pastele mai mult decat al dente. Atat timp cat nu le gatesti in sos si nu le servesti calde, gateste pastele cu un minut mai mult decat in mod normal, dar nu le lasa sa devina moi. Pastele se intaresc odata ce se racesc, iar procedeul mai sus mentionat le va mentine hidratate.
3. Fa dresingul cat timp pastele sunt calde. Odata ce le amesteci, pastele vor absorbi dresingul mai bine si vor fi mai aromate.

sursa foto: Flickr

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise