Ce paste alegem pentru salata?

Conteaza tipul sau forma pastelor intr-o salata? In teorie, poti face o salata cu orice fel de paste doresti, dar sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a face un preparat ca la carte!

Ce paste alegem pentru salata?

Paste uscate, nu paste proaspete. Desi pastele proaspete sunt delicioase, nu sunt o alegere buna pentru salate. Pastele uscate sunt mai ieftine, se depoziteaza mai usor, se vor amesteca mai bine cu dresingul si cu celelalte ingrediente si se pot servi reci sau la temperatura camerei.
Forma si marimea pastelor conteaza. Forma pastelor din salata conteaza, mai ales daca le servesti la o intalnire casual, unde oamenii nu vor manca neaparat la masa. Pastele scurte, precum farfalle sau fusilli sunt mai usor de servit si de mancat, spre deosebire de spaghetti. Pastele ar trebui sa aiba colturi si crapaturi pentru a se amesteca cu dresingurile, verdeturile sau condimentele din salata. Pentru dresingurile groase, precum pesto, sunt recomandate pastele tubulare, precum penne sau rigatoni.
Sfaturi pentru gatitul pastelor. Odata ce ai ales pastele pentru salata, tine cont de urmatoarele trei sfaturi.
1. Fierbe pastele in apa extra-sarata. Mancarea rece tinde sa nu mai fie la fel de aromata, deci pastele trebuie sa fie bine asezonate atat timp cat fierb.
2. Gateste pastele mai mult decat al dente. Atat timp cat nu le gatesti in sos si nu le servesti calde, gateste pastele cu un minut mai mult decat in mod normal, dar nu le lasa sa devina moi. Pastele se intaresc odata ce se racesc, iar procedeul mai sus mentionat le va mentine hidratate.
3. Fa dresingul cat timp pastele sunt calde. Odata ce le amesteci, pastele vor absorbi dresingul mai bine si vor fi mai aromate.

sursa foto: Flickr

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor