Ce paste alegem pentru salata?

Conteaza tipul sau forma pastelor intr-o salata? In teorie, poti face o salata cu orice fel de paste doresti, dar sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a face un preparat ca la carte!

Ce paste alegem pentru salata?

Paste uscate, nu paste proaspete. Desi pastele proaspete sunt delicioase, nu sunt o alegere buna pentru salate. Pastele uscate sunt mai ieftine, se depoziteaza mai usor, se vor amesteca mai bine cu dresingul si cu celelalte ingrediente si se pot servi reci sau la temperatura camerei.
Forma si marimea pastelor conteaza. Forma pastelor din salata conteaza, mai ales daca le servesti la o intalnire casual, unde oamenii nu vor manca neaparat la masa. Pastele scurte, precum farfalle sau fusilli sunt mai usor de servit si de mancat, spre deosebire de spaghetti. Pastele ar trebui sa aiba colturi si crapaturi pentru a se amesteca cu dresingurile, verdeturile sau condimentele din salata. Pentru dresingurile groase, precum pesto, sunt recomandate pastele tubulare, precum penne sau rigatoni.
Sfaturi pentru gatitul pastelor. Odata ce ai ales pastele pentru salata, tine cont de urmatoarele trei sfaturi.
1. Fierbe pastele in apa extra-sarata. Mancarea rece tinde sa nu mai fie la fel de aromata, deci pastele trebuie sa fie bine asezonate atat timp cat fierb.
2. Gateste pastele mai mult decat al dente. Atat timp cat nu le gatesti in sos si nu le servesti calde, gateste pastele cu un minut mai mult decat in mod normal, dar nu le lasa sa devina moi. Pastele se intaresc odata ce se racesc, iar procedeul mai sus mentionat le va mentine hidratate.
3. Fa dresingul cat timp pastele sunt calde. Odata ce le amesteci, pastele vor absorbi dresingul mai bine si vor fi mai aromate.

sursa foto: Flickr

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise