Ce paste alegem pentru salata?

Conteaza tipul sau forma pastelor intr-o salata? In teorie, poti face o salata cu orice fel de paste doresti, dar sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul pentru a face un preparat ca la carte!

Ce paste alegem pentru salata?

Paste uscate, nu paste proaspete. Desi pastele proaspete sunt delicioase, nu sunt o alegere buna pentru salate. Pastele uscate sunt mai ieftine, se depoziteaza mai usor, se vor amesteca mai bine cu dresingul si cu celelalte ingrediente si se pot servi reci sau la temperatura camerei.
Forma si marimea pastelor conteaza. Forma pastelor din salata conteaza, mai ales daca le servesti la o intalnire casual, unde oamenii nu vor manca neaparat la masa. Pastele scurte, precum farfalle sau fusilli sunt mai usor de servit si de mancat, spre deosebire de spaghetti. Pastele ar trebui sa aiba colturi si crapaturi pentru a se amesteca cu dresingurile, verdeturile sau condimentele din salata. Pentru dresingurile groase, precum pesto, sunt recomandate pastele tubulare, precum penne sau rigatoni.
Sfaturi pentru gatitul pastelor. Odata ce ai ales pastele pentru salata, tine cont de urmatoarele trei sfaturi.
1. Fierbe pastele in apa extra-sarata. Mancarea rece tinde sa nu mai fie la fel de aromata, deci pastele trebuie sa fie bine asezonate atat timp cat fierb.
2. Gateste pastele mai mult decat al dente. Atat timp cat nu le gatesti in sos si nu le servesti calde, gateste pastele cu un minut mai mult decat in mod normal, dar nu le lasa sa devina moi. Pastele se intaresc odata ce se racesc, iar procedeul mai sus mentionat le va mentine hidratate.
3. Fa dresingul cat timp pastele sunt calde. Odata ce le amesteci, pastele vor absorbi dresingul mai bine si vor fi mai aromate.

sursa foto: Flickr

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise