Ce si cat sa mananci la masa de Craciun ca sa te saturi si sa nu te ingrasi

Se stie ca masa de Craciun este foarte satioasa, consistenta si, deci, ne poate ingrasa, mai ales ca in aceasta perioada avem cu totii tendinta de a lua in greutate. Pentru a veni in ajutorul celor care vor sa-si pastreze silueta, un nutritionist si un medic din Marea Britanie, David Lewis si Margaret Yufera-Leitch, au venit cu o solutie, cu un meniu care sa ne ajute sa mancam pe saturate fara sa ne ingrasam. Asadar, meniul perfect de Craciun, care contine aportul ideal de calorii si nutrienti este urmatorul:

Ce si cat sa mananci la masa de Craciun ca sa te saturi si sa nu te ingrasi
- 110 grame de piure de castane sau de cartofi / 150 grame de orez fiert;
- se mai permit si 100 de grame de sos de la friptura, peste piure sau orez, dar e recomandat sa renuntati total la acest sos;
- un carnacior, care sa nu depaseasca 150 de grame
- 80 de grame de cartofi la cuptor
- 150 de grame de varza calita
- 160 de grame morcovi inabusiti
- 150 de grame de salata de varza rosie
Inlocuind carnea de porc cu cea de curcan castigam din start, pentru ca vom consuma mai putine grasimi, iar carnea de curcan are o gramada de beneficii, printre care: protectie anticancer, buna functionare a glandei tiroide si a sistemului imunitar, aport crescut de vitamine din grupul B, imbunatateste calitatea somnului datorita substantei triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonina.
La desert, specialistii recomanda 28 de grame de budinca, o felie de placinta si o clementina proaspata.
Bineinteles, acest meniu combinat cu miscarea, va avea rezultate si mai bune.

Pofta buna si Craciun fericit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise