Se stie ca masa de Craciun este foarte satioasa, consistenta si, deci, ne poate ingrasa, mai ales ca in aceasta perioada avem cu totii tendinta de a lua in greutate. 

Pentru a veni in ajutorul celor care vor sa-si pastreze silueta, un nutritionist si un medic din Marea Britanie, David Lewis si Margaret Yufera-Leitch, au venit cu o solutie, cu un meniu care sa ne ajute sa mancam pe saturate fara sa ne ingrasam.  

Asadar, meniul perfect de Craciun, care contine aportul ideal de calorii si nutrienti este urmatorul:

 
- 110 grame de piure de castane sau de cartofi / 150 grame de orez fiert;
 
- se mai permit si 100 de grame de sos de la friptura, peste piure sau orez, dar e recomandat sa renuntati total la acest sos;
 
- un carnacior, care sa nu depaseasca 150 de grame
 
- 80 de grame de cartofi la cuptor
 
- 150 de grame de varza calita
 
- 160 de grame morcovi inabusiti
 
- 150 de grame de salata de varza rosie
 
Inlocuind carnea de porc cu cea de curcan castigam din start, pentru ca vom consuma mai putine grasimi, iar carnea de curcan are o gramada de beneficii, printre care: protectie anticancer, buna functionare a glandei tiroide si a sistemului imunitar, aport crescut de vitamine din grupul B, imbunatateste calitatea somnului datorita substantei triptofan, care este utilizat de creier pentru a produce serotonina.
 
La desert, specialistii recomanda 28 de grame de budinca, o felie de placinta si o clementina proaspata.
 
Bineinteles, acest meniu combinat cu miscarea, va avea rezultate si mai bune.

Pofta buna si Craciun fericit!
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    cioby, 22 decembrie 2016

    Pe bune? Chiar la așa măncare ,noi nu ne îngrășăm deloc?