Crevetii sunt printre cele mai consumate si iubite fructe de mare. Ii poti consuma ca aperitiv, in salate, ca fel principal sau chiar pe pizza. Astazi, iti prezentam o reteta delicioasa de creveti in unt cu usturoi.
Ingrediente:
un pachet de unt, 1-2 kg creveti decorticati, 4-6 catei de usturoi pisati, 1/3 ceasca patrunjel, 2-3 linguri suc de lamaie, sare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, incalzeste untul pana cand nu mai produce spuma, cam 30-45 secunde. Adauga crevetii si usturoiul si soteaza la foc mediu, amesteacnd frecvent, cam 4-5 minute. Apoi, adauga patrunjelul, sucul de lamaie si sarea, amesteca bine. Ia tigaia de pe foc si serveste imediat.
Pentru sfaturi despre cum sa alegi cele mai bune fructe de mare, citeste aici.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajSe spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Ciorba de miel acrita cu corcoduseRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii