Nectarine, pentru pofticiosul din tine

Nectarinele, fructe care sunt asociate de obicei cu piersicile, sunt intr-adevar similare, diferenta dand-o lipsa de “puf” de pe coaja lor. Precum piersicile, si nectarinele vin tot din China si au fost cultivate de acum 2.000 de ani in Persia, Grecia si Roma. Spre sfarsitul secolului XVI, au inceput sa fie cultivate in Marea Britanie si au fost aduse in America de catre spanioli.

Nectarine, pentru pofticiosul din tine

Exista peste 100 de varietati de nectarine si, in America, 95% dintre nectarine sunt cultivate in California. Poti pastra aceste fructe pana la 5 zile in frigider, intr-o punga de plastic. Ele pot fi preparate la fel precum piersicile, insa nu trebuie neaparat decojite. E chiar indicat sa pastrezi coaja daca prepari placinte sau salate de fructe cu nectarine.

Aceste fructe sunt sarace in calorii si nu au deloc sodiu sau colesterol. De asemenea, sunt bogate in vitamina C, A, potasiu si fibre. In schimb, partea mai proasta e ca majoritatea caloriilor furnizate de nectarine provin din zaharuri.

Cum putem gati cu nectarine?

Iata cateva sugestii:

- tarte de fructe, prajituri sau torturi

- inghetate si salate de fructe

- piure de nectarine

- alaturi de peste sau fructe de mare

- umplute cu branza mascarpone sau crema de branza, ca aperitiv

- in frigarui de fructe.

Iata si cateva retete cu nectarine:

Prajitura intoarsa cu nectarine

Inghetata de piersici si nectarine

Omleta cu nectarine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise