Nectarinele, fructe care sunt asociate de obicei cu piersicile, sunt intr-adevar similare, diferenta dand-o lipsa de “puf” de pe coaja lor. Precum piersicile, si nectarinele vin tot din China si au fost cultivate de acum 2.000 de ani in Persia, Grecia si Roma. Spre sfarsitul secolului XVI, au inceput sa fie cultivate in Marea Britanie si au fost aduse in America de catre spanioli.
Exista peste 100 de varietati de nectarine si, in America, 95% dintre nectarine sunt cultivate in California. Poti pastra aceste fructe pana la 5 zile in frigider, intr-o punga de plastic. Ele pot fi preparate la fel precum piersicile, insa nu trebuie neaparat decojite. E chiar indicat sa pastrezi coaja daca prepari placinte sau salate de fructe cu nectarine.
Aceste fructe sunt sarace in calorii si nu au deloc sodiu sau colesterol. De asemenea, sunt bogate in vitamina C, A, potasiu si fibre. In schimb, partea mai proasta e ca majoritatea caloriilor furnizate de nectarine provin din zaharuri.
Cum putem gati cu nectarine?
Iata cateva sugestii:
- tarte de fructe, prajituri sau torturi
- inghetate si salate de fructe
- piure de nectarine
- alaturi de peste sau fructe de mare
- umplute cu branza mascarpone sau crema de branza, ca aperitiv
- in frigarui de fructe.
Iata si cateva retete cu nectarine:
Prajitura intoarsa cu nectarine
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii