Nectarinele, fructe care sunt asociate de obicei cu piersicile, sunt intr-adevar similare, diferenta dand-o lipsa de “puf” de pe coaja lor. Precum piersicile, si nectarinele vin tot din China si au fost cultivate de acum 2.000 de ani in Persia, Grecia si Roma. Spre sfarsitul secolului XVI, au inceput sa fie cultivate in Marea Britanie si au fost aduse in America de catre spanioli.
Exista peste 100 de varietati de nectarine si, in America, 95% dintre nectarine sunt cultivate in California. Poti pastra aceste fructe pana la 5 zile in frigider, intr-o punga de plastic. Ele pot fi preparate la fel precum piersicile, insa nu trebuie neaparat decojite. E chiar indicat sa pastrezi coaja daca prepari placinte sau salate de fructe cu nectarine.

Aceste fructe sunt sarace in calorii si nu au deloc sodiu sau colesterol. De asemenea, sunt bogate in vitamina C, A, potasiu si fibre. In schimb, partea mai proasta e ca majoritatea caloriilor furnizate de nectarine provin din zaharuri.

Cum putem gati cu nectarine?

Iata cateva sugestii:

- tarte de fructe, prajituri sau torturi
- inghetate si salate de fructe
- piure de nectarine
- alaturi de peste sau fructe de mare
- umplute cu branza mascarpone sau crema de branza, ca aperitiv
- in frigarui de fructe.

Iata si cateva retete cu nectarine:


Prajitura intoarsa cu nectarine

Inghetata de piersici si nectarine
Omleta cu nectarine

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Un articol foarte interesant !

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 august 2009

    Nectarinele sunt bune si sanatoase.

  • Fara foto

    dicarmencitta1957, 09 august 2009

    Nectarinele sunt foarte gustoase si putem sa facem si compot,le putem pune si la torturi,la prajituri.Chiar azi am sa fac un tort cu nectarine.Felicitari pentru articol.

  • Niko Stan

    Niko Stan (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    Nectarinele sunt delicioase mai ales acum cand sunt in plin sezon.

  • serban aurora daniela

    serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    E bine ca aflu si eu acuma ca nectarinele nu sunt de fapt incrucisari intre piersica si pruna sau alt fruct, ceva mutatii genetice, deci un produs obtinut in laborator, ci sunt fructe "vechi" de 2000 de ani, de sine statatoare.

  • Fara foto

    burdulea maria elena, 02 august 2009

    Ador nectarinele.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009

    Ador compotul din nectarine!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 01 august 2009

    Eu personal prefer piersicile, iar retetele sunt ft interesante!

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Foarte bune,mie imi plac la nebunie.Sunt si foarte sanatoase.

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Eu prefer nectarinele in locul piersicilor deoarece sunt alergica la puful lor.Le folosesc in stare cruda in salate alaturi de alte fructe.Le mananc cu mare placere vara. As fi dorit un articol putin mai amplu despre aceste fructe delicioase!

  • Fara foto

    Macovei Dana, 30 iulie 2009

    Minunat parfumate, cu un gust delicios, reprezinta alternativa ideala pentru cei alergici la puful piersicilor. Interesante retete.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Necatarinele sunt fructele mele preferate...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Nectarinele sunt fructe gustoase si parfumate, tolerate foarte bine de cei alergici la puful piersicilor.Aticolul vine cu putine informatii care sa ne imbogateasca cunostintele despre nectarine.Un singur lucru demn de retinut este acela ca nectarinele nu sunt piersici modificate genetic (lipsa pufului), asa cum se vehicula cu multi ani in urma. Dintre retete mi-a starnit interesul inghetata de piersici si nectarine.