Sosul Hollandaise (sau olandez) e o combinatie de unt, galbenusuri de ou, zeama de lamaie sau otet plus condimente dupa gust, cu o consistenta similara maionezei. Are un gust foarte fin si e folosit ca ingredient-cheie in reteta de oua Benedict. Se serveste doar cald si e un adaos excelent la fripturi, peste, limba fiarta, calda sau rece, crenvursti calzi, sparaghel sau alte legume.
Consistenta sosului trebuie sa fie cremoasa, iar aroma, apropiata de cea a untului si bogata, cu un gust slab de zeama de lamaie si condimente. Din pacate, se “taie” destul de usor, daca nu e preparat cum trebuie. Daca se intampla acest lucru, il puteti “repara” adaugand intr-un castron un galbenus de ou peste care puneti sosul taiat si amestecati continuu.
Cum se pregateste:
Veti avea nevoie de un castron si un tel. Intai, bateti bine 4 galbenusuri, apoi adaugati zeama de la o jumatate de lamaie. Apoi, 250 g unt topit, pe care terbuie sa il adaugati foarte incet, in vreme ce amestecati continuu mixtura pe care ati pus-o la baine marie. Atentie! Bolul in care amestecati sosul trebuie sa fie tinut peste apa fierbinte, si nu asezat in ea. Sosul va incepe sa se intareasca usor si, odata ce se intampla acest lucru, puteti adauga untul mai rapid. Apoi, adaugati sare, piper alb si negru si e tinut in acest stadiu pana ce se mai incalzeste.
Iata cateva retete in care puteti folosi acest sos:
Sparanghel cu sos olandez

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii