Sa invatam sa pregatim Sos Hollandaise

Sosul Hollandaise (sau olandez) e o combinatie de unt, galbenusuri de ou, zeama de lamaie sau otet plus condimente dupa gust, cu o consistenta similara maionezei. Are un gust foarte fin si e folosit ca ingredient-cheie in reteta de oua Benedict. Se serveste doar cald si e un adaos excelent la fripturi, peste, limba fiarta, calda sau rece, crenvursti calzi, sparaghel sau alte legume.

Sa invatam sa pregatim Sos Hollandaise

Consistenta sosului trebuie sa fie cremoasa, iar aroma, apropiata de cea a untului si bogata, cu un gust slab de zeama de lamaie si condimente. Din pacate, se “taie” destul de usor, daca nu e preparat cum trebuie. Daca se intampla acest lucru, il puteti “repara” adaugand intr-un castron un galbenus de ou peste care puneti sosul taiat si amestecati continuu.

Cum se pregateste:

Veti avea nevoie de un castron si un tel. Intai, bateti bine 4 galbenusuri, apoi adaugati zeama de la o jumatate de lamaie. Apoi, 250 g unt topit, pe care terbuie sa il adaugati foarte incet, in vreme ce amestecati continuu mixtura pe care ati pus-o la baine marie. Atentie! Bolul in care amestecati sosul trebuie sa fie tinut peste apa fierbinte, si nu asezat in ea. Sosul va incepe sa se intareasca usor si, odata ce se intampla acest lucru, puteti adauga untul mai rapid. Apoi, adaugati sare, piper alb si negru si e tinut in acest stadiu pana ce se mai incalzeste.

Iata cateva retete in care puteti folosi acest sos:

Sparanghel cu sos olandez

Ceapa umpluta cu sos olandez

Andive cu sos olandez

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise