Tot ce trebuie sa stii despre congelarea fructelor

Cu toate ca ne apropiem de sfarsitul verii, exista inca o multitudine de fructe specifice sezonului cald pe piata, iar preturile sunt foarte accesibile. Asa ca ar fi pacat sa nu profitam de aceasta ocazie si sa nu ne facem provizii pentru sezonul rece.  

Tot ce trebuie sa stii despre congelarea fructelor

Chiar daca prin congelare putem pastra intacte o multime de fructe, aceasta regula nu se aplica, din nefericire, tuturor fructelor. De exemplu, fructele cu un continut ridicat de apa, precum pepenele, portocalele, lamaile, strugurii, merele, nu pot fi congelate.
Pe de alta parte, chiar si in cazul fructelor care pot fi congelate trebuie sa respectam cateva mici reguli. Iata cativa pasi simpli pe care trebuie sa ii respectam pentru ca fructele noastre sa se pastreze corespunzator in congelator:
1. Spalati fructele sub un jet de apa rece astfel incat sa nu fiegata pentru gatit. Pe un prosop de hartie intindeti fructele si asigurati-va ca sunt perfect uscate (fructele umede nu vor rezista la congelator!).
2. Taiati fructele in functie de felurile de mancare in care doriti sa le folositi (de exemplu, felii mai mici pentru placinte, cubulete pentru piureuri etc).
3. Asezati fructele spalate, uscate si taiate pe o tava acoperita cu hartie de copt. Evitati sa le suprapuneti, acest lucru le va impiedica sa inghete individual.
4. Asezati tava in congelator si tineti fructele pana cand ingheata (aproximativ 4 ore).
5. Bagati fructele in pungute speciale pentru congelat, incercand sa lasati cat mai putin aer in interiorul pungii. Folositi o spatula sau o lingura pentru a
introduce fructele in pungi, evitati sa le atingeti deoarece se dezgheata foarte usor.
6. Puneti etichete cu numele si cantitatea pe fiecare punguta pentru a va fi mai usor atunci cand cautati.
7. Fructele congelate rezista cel putin 3 luni, iar, in general, nu este nevoie sa fie decongelate pentru a fi folosite.

Retete in care poti folosi fructe congelate:
Sursa articol: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise