Tot ce trebuie sa stii pentru a face chiftele perfecte

Chiftelele sunt printre cele mai versatile preparate, pot fi servite simple dar si alaturi de paste, tocanite, chiar si in sandvisuri. Rapid de preparat, sunt alegerea multora dintre noi atunci cand nu avem mult timp la dispozitie sau cand nu dorim sa petrecem mult timp in bucatarie.    Chiar daca sunt simplu de pregatit, fiind la baza doar bilute din carne sau alte alimente (precum dovlecelul, conopida, naut etc ), trebuie sa tinem cont de cateva mici aspecte pentru a prepara chiftelele perfecte. Pe unele dintre aceste "reguli" probabil ca le cunoasteti, pe altele mai putin, insa este important sa le si respectam daca dorim sa avem un preparat ca la carne.  

Tot ce trebuie sa stii pentru a face chiftele perfecte

1. In cazul chiftelelor din carne, trebuie sa alegeti carnea potrivita pentru ceea ce va doriti. In cazul in care folositi carne de vita sau de porc, de exemplu, chiftelele vor fi mai moi, pe cand, in cazul carnii de pui sau curcan, acestea vor fi mai tari. Din acest motiv, atunci cand pregatim chiftele de pui sau curcan trebuie sa reducem timpul de prajire/coacere.
2. Un alt truc pentru a obtine chiftele perfecte este pastrarea tuturor alimentelor reci inainte de a fi gatite.

3. Gusta din compozitie inainte de a forma chiftelele. In acest fel vei stii daca gustul este cel dorit si vei putea remedia imediat situatia.

4. Poti adauga verdeata sau chiar cascaval in compozitie pentru un gust aparte.

5. Prin adaugarea de ou sau de pesmet inmuiat in lapte, vei obtine niste chiftele foarte moi si delicioase.

6. Modeleaza cu grija chiftelele si nu pune multa presiune atunci cand formezi bilutele. Daca sunt prea compacte,acestea vor deveni tari. Pentru a evita lipirea carnii tocate de maini, foloseste putin ulei sau apa atunci cand modelezi chiftelele.

7. Chiftelele trebuie prajite in ulei foarte bine incins si cu focul mic. In acest fel, se evita arderea exteriorului. Daca nu esti un adept al prajelilor, afla ca poti pregati chiftele la gratar sau coapte in cuptor, ba chiar pot fi fierte si in apa.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Omleta cu cartofi, branza si marar

Omleta cu cartofi, branza si marar

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa rece si se taie cubulete.

Omleta cu cartofi, branza si marar
Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Aperitive cu carne

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata

Reteta aceasta am pregatit-o de Paste.

Rulada din fleica de porc, cu carne tocata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor