autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru cornulete

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 g faina, 200 g unt, 200 g smantana, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

159 voturi

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana.


Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore.


Se pot face cornulete cu branza, saratele sau cornulete dulci (cu rahat, nuca sau gem) care se pudreaza cu zahar.


  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    Foarte fraged aluatul,acum am scos cornuletele din cuptor si sunt delicioase.Felicitari pentru reteta.....

  • Iuliana Matei

    Iuliana Matei (Chef de cuisine):

    Aluatul a iesit foarte fraged, l-am lasat 2 ore la frigider.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Sapasu , 24 ianuarie 2015

    imi.place

  • Fara foto

    Simona Talaba , 19 ianuarie 2014

    fara drojdie?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cornuletele sunt o bunatate.

    • Fara foto

      DANA , 14 martie 2010

      sunt delicioase foarte fragede

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Nu am incercat niciodata sa fac cornulete,dar aceasta va fi prima reteta de cornulete care o voi pregati acum de craciun.

    • Fara foto

      anonim , 18 mai 2009

      Reteta de cornulete a iesit foarte buna caci am incercat-o si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

159 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • putina sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Mucenici moldovenesti

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Cornuletele sunt o bunatate.



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate

Paine de casa cu tarate

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc. Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje