autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru cornulete

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
300 g faina, 200 g unt, 200 g smantana, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

159 voturi

Mod de preparare

Se framanta faina cu untul sau margarina, se adauga smantana.


Se formeaza un aluat moale si se lasa la rece cateva ore.


Se pot face cornulete cu branza, saratele sau cornulete dulci (cu rahat, nuca sau gem) care se pudreaza cu zahar.

Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Pasca cu branza dulce si stafide

Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la

25 voturi    18 comentarii
4h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Piine in stil bulgaresc

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se unge o tava de chec cu lingura de ulei dupa ce am tapetat-o

3 voturi    1 comentariu
40 min
Aluaturi si Foietaje

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    Foarte fraged aluatul,acum am scos cornuletele din cuptor si sunt delicioase.Felicitari pentru reteta.....

  • Iuliana Matei

    Iuliana Matei (Chef de cuisine):

    Aluatul a iesit foarte fraged, l-am lasat 2 ore la frigider.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Sapasu , 24 ianuarie 2015

    imi.place

  • Fara foto

    Simona Talaba , 19 ianuarie 2014

    fara drojdie?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Cornuletele sunt o bunatate.

    • Fara foto

      DANA , 14 martie 2010

      sunt delicioase foarte fragede

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      Nu am incercat niciodata sa fac cornulete,dar aceasta va fi prima reteta de cornulete care o voi pregati acum de craciun.

    • Fara foto

      anonim , 18 mai 2009

      Reteta de cornulete a iesit foarte buna caci am incercat-o si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

159 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • putina sare

Raporteaza reteta

Placinta cu branza proaspata de vaci

Se dizolva drojdia in putina apa calduta si se amesteca cu cateva linguri faina.Se lasa la dospit

30 voturi    9 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Poale-n brau

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele

4 voturi    4 comentarii
nespecificat
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Cornuletele sunt o bunatate.

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje