autor:

gabriela bacila

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru foietaj

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2007

Ingrediente
ulei, apa, faina, untura, sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

125 voturi

Mod de preparare

aluatul I :


7 linguri ulei,10 liguri apa si faina cit cuprinde.se face un aluat care sa poata fi intins.


aluatul II :


2 linguri untura se amesteca cu 7 linguri faina.faina puneti cit sa se poata intinde cu lingura.


se intinde aluatul I si peste el se intinde cu lingura aluatul II.se impacheteaza si se intinde din nou.se repeta operatia de citeva ori,apoi se da la rece 30 minute.


se fac doua foi.pentru cremsnit se coc foile pe dosul tavii.pentru placinta cu mere,brinza,varza,cartofi sau ceapa ,foile se pun in tava necoapte.aluatul poate fi folosit si pentru saleuri sau cornuri umplute.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

23 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Tarta cu gem si prune uscate

Untul moale, la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra, pana ce amestecul devine cremos.

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana-alexandra Drimba , 23 august 2013

    imi place!

  • Fara foto

    Cili , 23 octombrie 2009

    Da,doar ca nu o sa mai fie asa de fraged ca si cu untura.

  • Fara foto

    gabi c. , 02 octombrie 2009

    untura se poate inlocui cu untul sau margarina?

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

125 voturi

Ingrediente

  • ulei
  • apa
  • faina
  • untura
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila

Tort cu mousse de lamaie

Blat: 5 galbenusuri,100 gr zahar,1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt,2 ½ linguri faina,2

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Cili

Da,doar ca nu o sa mai fie asa de fraged ca si cu untura.



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje