festivalul blogurilor gustoase

autor:

gabriela bacila

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru foietaj

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

aluatul I :


7 linguri ulei,10 liguri apa si faina cit cuprinde.se face un aluat care sa poata fi intins.


aluatul II :


2 linguri untura se amesteca cu 7 linguri faina.faina puneti cit sa se poata intinde cu lingura.


se intinde aluatul I si peste el se intinde cu lingura aluatul II.se impacheteaza si se intinde din nou.se repeta operatia de citeva ori,apoi se da la rece 30 minute.


se fac doua foi.pentru cremsnit se coc foile pe dosul tavii.pentru placinta cu mere,brinza,varza,cartofi sau ceapa ,foile se pun in tava necoapte.aluatul poate fi folosit si pentru saleuri sau cornuri umplute.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana-alexandra Drimba , 23 august 2013

    imi place!

  • Fara foto

    Cili , 23 octombrie 2009

    Da,doar ca nu o sa mai fie asa de fraged ca si cu untura.

  • Fara foto

    gabi c. , 02 octombrie 2009

    untura se poate inlocui cu untul sau margarina?

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

124 voturi

Ingrediente

  • ulei
  • apa
  • faina
  • untura
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Briose dietetice

Se bat ouale bine si se adauga toate ingredientele pentru blat. Se lasa 15-20 minute pentru a se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    0 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Tort de ciocolata

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

3 voturi    0 comentarii
3h
Spume si creme dulci

Ioana-alexandra Drimba

imi place!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

1 vot    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje