autor:

gabriela bacila

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru foietaj

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2007

Ingrediente
ulei, apa, faina, untura, sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

125 voturi

Mod de preparare

aluatul I :


7 linguri ulei,10 liguri apa si faina cit cuprinde.se face un aluat care sa poata fi intins.


aluatul II :


2 linguri untura se amesteca cu 7 linguri faina.faina puneti cit sa se poata intinde cu lingura.


se intinde aluatul I si peste el se intinde cu lingura aluatul II.se impacheteaza si se intinde din nou.se repeta operatia de citeva ori,apoi se da la rece 30 minute.


se fac doua foi.pentru cremsnit se coc foile pe dosul tavii.pentru placinta cu mere,brinza,varza,cartofi sau ceapa ,foile se pun in tava necoapte.aluatul poate fi folosit si pentru saleuri sau cornuri umplute.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana-alexandra Drimba , 23 august 2013

    imi place!

  • Fara foto

    Cili , 23 octombrie 2009

    Da,doar ca nu o sa mai fie asa de fraged ca si cu untura.

  • Fara foto

    gabi c. , 02 octombrie 2009

    untura se poate inlocui cu untul sau margarina?

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

125 voturi

Ingrediente

  • ulei
  • apa
  • faina
  • untura
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de gabriela bacila

Caltabos

Organele si carnea se pun la fiert intr-o oala mare. Se fierb pina cind carnea de porc este bine

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Vinete murate

Ardeii se taie feliute. Usturoiul se curata si se pregateste un mujdei din usturoi, sare, otet si

0 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Cili

Da,doar ca nu o sa mai fie asa de fraged ca si cu untura.



Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt din conserva sau proaspete-se pune

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala

Painicele din faina integrala

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese un aluat fraged putin lipicios-cam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje