autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Amandina

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar.


Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,in ploaie, si se amesteca pina la omogenizare.


Se coace in tava tapeta cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de aproximativ jumatate de ora.


Crema:


Se topeste untul, nu complet,sa mai ramana bucati netopite.


Se mixeaza pana se ingheaga din nou. Dureaza un pic acest proces,dar va rezulta o crema fina,foarte buna.Cand s-a inchegat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Adaugam cacaoa si romul.


Glazura:


Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca. poate adauga si o lingura de rom sau coniac pentru aroma.

  • 30 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Foarte frumoasa, delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Arata foarte bine !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Felicitari !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Ce pofta mi-ai facut!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Super prezentarea facuta,felicitari.

    • Fara foto

      oana , 04 decembrie 2009

      super

    • Fara foto

      miha278 , 12 octombrie 2009

      Kok, am folosit o cana de 240 ml, ceea ce inseamna cca 140 g faina. O zi buna!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Arata splendide amandinele dar nu-mi este clara cantitatea de faina -ce inseamna o cana de faina 200gr sau 250 de grame? Te-asi ruga sa-mi raspunzi caci doresc sa pregatesc reteta.

    • Fara foto

      RCC79 , 03 august 2009

      Foarte bune;eu am umplut amandinele cu crema de prajituri cu gust de ciocolata,trufe si rom de la DR.OETKER. Delicioase!!!

    • Fara foto

      mada , 17 iulie 2009

      E o porcaarie .....nu spui nimik despre taierea blatului si umplere.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super prezentare,felicitari sigur am sa o fac si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Clara reteta si prezentarea foarte buna.Felicitari!

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Cristina,eu am cumparat de la o firma ce vinde en-gros produse pentru cofetarie-patiserie. Chiar nu stiu daca se gaseste si in supermarket,nu m-am uitat.Dar cred ca poti inlocui cu succes cu serbet. ;)

    • Fara foto

      cristina 203 (Bucatar) , 08 iunie 2009

      Se gaseste fondant in comert, daca da pe unde?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Arata de nota 25, eu personal sunt topita dupa amandine,imi plac la nebunie(cam tot ce este cu ciocolata imi place)si aveti si prezentarea foarte reusita.Felicitari!!!

    • Fara foto

      miha278 , 03 iunie 2009

      Amry,imi pare rau ca ceea ce ai facut a ajuns la gunoi in 2 zile.Sa fi fost modul de asamblare al prajiturii de vina?Din cate stiu asamblarea nu influenteaza gustul,dar...ma rog... Mea culpa,ca n-am descris si modul de asamblare,dar am crezut ca pozele sunt destul de edificatoare,ca se vede destul de clar ca blatul se taie in 2.Dar daca vrei sa-l tai in 3 sau in 4 nu vad care ar fi problema. Iar glazura,ca doar de asta ii zice glazura,se pune deasupra prajiturii. Nu inteleg de ce ti s-a casunat asa pe mine,am vazut retete mult mai proaste sau la fel de proaste ca a mea :)) dar n-a facut nimeni revolutie. Sau te-ai gandit sa fii tu prima care incepe curatenia? In alta ordine de idei,nu cred ca am scris undeva sau ca am pretins vreodata a fi o mare gospodina,asa cum spui. In fiecare zi mai invat cate ceva si daca am o nelamurire intreb inainte de a ma apuca de facut ceva,ceea ce te sfatuiesc si pe tine,ca sa nu mai ajunga bunatate de prajitura la gunoi.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Se vede foarte bine in poze ca blatul se taie in doua si se pune crema.Voi incerca reteta cat de curand si voi reveni.

    • Fara foto

      amry , 22 mai 2009

      Deci am incercat sa fac asa zisa "amandina" care pur si simplu e o reteta tare proasta dupa cum o descrii tu, nu explici in cate se taie blatul, nu explici cum se umple, vai de capul meu, am facut'o si in 2 zile am aruncat'o la gunoi!!!!!! Imi pare rau sa iti spun dar daca tu crezi ca esti o buna gospodina te inseli amarnic, daca mai sunt cateva ca tine ajungem la faliment, nu mai lasati doamnelor retete fara explicatii.

    • Fara foto

      ana , 11 mai 2009

      Ce se face cu blatul, in cate se taie, cum se umple, ce se face cu glazura. Sau se mananca separat?

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Ma bucur tare mult ca v-a placut reteta mea! :)

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Am fost foarte fericit sa realizez aceasta reteta deoarece mie imi plac foarte mult amandinele.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Si eu am alta reteta, dar am sa o incerc si pe asta si am sa fac glazura din fondant.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Foarte interesanta reteta si cred ca merita probata. Mi-au placut intotdeauna amandinele, este primul dulce care il maninc cind ma intorc acasa, bravo, ma bucur ca am gasit reteta:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Arata f bine prajitura, am si eu o reteta, dar putin diferita la ingrediente.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Naskwik,nu stiu ce sa-ti spun despre siropul de capsuni,n-am facut niciodata asa. Daca vei incerca,sa-mi spui si mie cum ai facut si cum a iesit.Imi plac foarte mult capsunile...:)

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Naskwik,nu stiu ce sa-ti spun despre siropul de capsuna,n-am facut niciodata. Daca vei incerca sa-mi spui si mie cum ai facut si cum a iesit.Imi plac capsunile foarte tare...:)

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Maria,orice varianta ai alege sunt sigura ca ii va placea tare mult nepotelului tau. ;)

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Mi-ai facut pofta cu aceasta reteta, maine o voi face si eu pentru nepotelul meu.O voi acoperi cu glazura fondant, asa cum sugerezi si tu.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Salut! Ce zici daca as carameliza un sirop de capsuna in loc de zahar? Sau se folosesc doar la blatul fara cacao...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • esente dupa gust
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 100g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri (astea sunt prevazute in reteta originala,eu am renuntat la ele)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Se mai poate face o glazura de fondant.Eu folosesc din cel cumparat.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de miha278

Cheesecake cu ciocolata

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul,cacaoa si nuca macinata.Se adauga untul topit

18 voturi    3 comentarii
3h
Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi.

33 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Spirala cu ciocolata

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul

38 voturi    29 comentarii
4h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa, delicioasa!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Torturi
Tort de frisca

Tort de frisca

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei,

3 voturi    2 comentarii
1h
Torturi