American Pancakes

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
American Pancakes

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 500 gr lapte
  • 4 oua
  • 3 lingurite rase praf copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat
  • un varf sare
  • 5 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 6 linguri ulei

Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si zaharul si apoi dam prin sita amestecul obtinut.Separam albusurile da galbenusuri. Albusurile le mixam, galbenusurile le mixam (dar nu mult,cam 3 minute) cu un varf de sare.

Laptele il amestecam cu uleiul si il adaugam galbenusurilor,adaugam mixul de lapte si galbenusuri peste faina,amestecam bine bine si adaugam la sfarsit albusurile bat amestecand de jos in sus cu blandete.Rezulta un aluat mai dens dar cu o consistenta pufoasa (gen pandispan).

Incingem o tigaie teflonata bine de tot si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stregem cu un servetel tot untul din tigaie. Acest lucru il facem pentru a obtine o culoare uniforma. Daca ramane untul in tigaie suprafata va arata ca cea de clatite adica cu pete maronii. Opertia aceasta nu o facem decat o data si anume la inceput cand ne apucam de prajit pancakes-urile.

In centrul tigaii incinse adugam cu ajutorul uni polonic aluatul . Dupa ce l-am turnat intigaie nu ii atingem in nici un caz suprafata. El se va intinde de unul singur atat cat va fi nevoie(maxim 10 cm diametru). In momentul in care apar primele bulbucute iar suprafata isi pierde luciul,intoarcem pancakesul.Le prajim in felul acesta pe toate.

Se servesc cu sirop de artar, miere, zahar pudra, sos de ciocolata,etc. Eu le-am servit cu sos de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise