festivalul blogurilor gustoase

autor:

elucubratii culinare

» » Dulciuri diverse

Ananas prăjit

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 12 martie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Desfacem conserva și punem la scurs feliile de ananas.


Intr-un castron batem oul cu zaharul, adaugam laptele, faina cernuta și praful de copt.


Amestecam bine pana la omogenizare.


Se lasa aluatul cel puțin 30 minute, apoi introducem feliile de ananas in aluat și le lasam acolo.


In cazul in care optați sa faceți și mere, acestea se curața de coaja și de casuța cu samburi folosind acel instrument special ce ne ajuta sa nu distrugem marul :)


Se taie rondelede 1 cm, pe care le ținem in apa cu zeama de lamaie sa nu oxideze.


Punem ulei intr-o tigaie la incins.


Prajim pe rand ananasul pe amble parți pana se rumenește frumos.


Se scot pe un prosop de hartie absorbant.


Merele se scot din apa cu zeama de lamaie pe un prosop de hartie, dupa care se scufunda in aluat, apoi in uleiul incins.


Se servesc calde cu multa miere deasupra.


Merele le-am presarat cu puțina scorțișoara sa fac deosebirea intre ele ;)


Pofta buna.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana Porcza , 14 martie 2014

    da asa este ai dreptate!

  • Fara foto

    Nita Daria Putureanu , 14 martie 2014

    Cel mai sanatos este sa le consumati ca atare, proaspete si crude ...pacat sa pui prajeala pe asa bunatate de fruct...:)

  • Fara foto

    Julianna Szabó , 14 martie 2014

    incercati si cu fasii de banane de aceeasi grosime, mmmmmmmmmm

    • Fara foto

      Victoria Neicu , 13 martie 2014

      EXCELENTA IDEE

    • Fara foto

      , 08 decembrie 2013

      Grozav , minunat , excelent ! :d

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • o conservă ananas rondele,
  • și opțional - 2 mere mari,
  • 100 g făină,
  • 4 linguri zahăr,
  • 10 g praf de copt,
  • 1 ou mare,
  • 100 ml lapte,
  • ulei pentru prăjit,
  • miere.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de elucubratii culinare

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Bulete de cașcaval

Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Adăugăm

16 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Omletă cu ciuperci

Ciupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Ileana Porcza

da asa este ai dreptate!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Scoici fragede

Scoici fragede

Se amesteca galbenusul cu zaharul, smantana si margarina, se adauga praful de copt stins in otet, coaja de lamaie, sarea si faina pana

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Pasca romaneasca - reteta familiei Rachita

Am pus laptele si apa caldute intr-un bol. Am adaugat zaharul si drojdia, 2-3 linguri de faina si am amestecat. Am lasat amestecul la

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse