autor:

Sipoteanu Iuliana

» » Conserve si muraturi

Ardei si gogosari conservati pentru iarna

Autor: Sipoteanu Iuliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se coc 4 kg de ardei si 4 kg de gogosari se curata de pielita , cotor si seminte se spala sub jetul de apa se aseaza intr-un vas. Vasul se va pune pe aragaz si va fi lasat pana ce va da in clocot ( legumele vor fi lasate in sucul lor nu se adauga apa sau ulei).


Se adauga sare dupa gust nu prea sarate sa poata fi consumate in orice moment.


Se pregatesc opt borcane de 800 g si se aseaza fasii de ardei intercaland si fasii de gogosari, la sfarsit se va adauga zeama ramasa cat sa acopere legumele din borcan.


Se capseaza borcanele si se baga la cuptor in tava de aragaz unde se pune apa pentru sterlizare.


Se lasa cam 20 de minute la sterlizat apoi se scot si se acopera cu prosoape de bucatarie pana se racesc.Reteta este foarte economica nu necesita ulei otet sau alte ingrediente si legumele se pastreaza foarte bine toata iarna. Nu este o reteta foarte sofisticata in schimb ofera garantia ca puteti consuma iarna legume gustoase - din care puteti prepara tocana , salate ....


P.S. Aceasi reteta de conservare o folosesc si la vinete sunt delicioase.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

    Felicitari! Ai votul meu

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 kg de ardei
  • 4 kg de gogosari
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sipoteanu Iuliana

Prajitura Nina

Din 450g faina, 150 g margarina 150g zahar pudra , 3 galbenusuri, 2 linguri de smantana, si un praf

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Mozaic

Pe foc se amesteca apa cu zaharul si cacaua , separat se sfarama biscuitii cu un sucitor, se adauga

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Rulada rece

Foaia Se bat albusurile spuma se amesteca cacaua cu 250 g de zahar pudra nuca macinata si romul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Ai votul meu

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Compot de visine

Compot de visine

Se pun in fiecare borcan cate 10 visine, se adauga zaharul si apa pana la buza borcanului. Se inchide ermetic cu un capac si se agita

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Oua de prepelita murate

Oua de prepelita murate

Se fierb ouale tari dupa care se curata de coaja. Se fierbe apa cu mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga otetul. Sfecla

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi