Bagheta cu susan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Bagheta cu susan

Ingrediente

  • Reteta cea de baza pentru bagheta obisnuita este asta (cantitati pentru 4 baghete a cate 100 gr):
  • 1. 175 ml de apa
  • 2. o lingurita de zahar
  • 3. 3 sferturi de lingurita de sare
  • 4. 250 gr faina simpla
  • 5. 3 sferturi de lingurita de drojdie uscata
  • 6. optional susan
  • In loc de susan poti adauga condimente, masline, seminte, chiar si branza.

Mod de preparare

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin de cuvant, ca voi face numai paine-n casa. Masina de facut paine isi merita fiecare leu, sta cumintica si toarce, pufaie si ofteaza si gata painea! 5 minute pusul ingredientelor, 2 ore si jumatate isi face fata treaba iar in rastimpul asta tu stai si innebunesti de miros, batand carare pe langa masina!

Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se pun in cuva de copt ingredientele in urmatoarea ordine: apa, zaharul, sarea. Apoi se adauga faina si apoi drojdia uscata, punand-o peste faina si fara sa intre in contact direct cu apa. In functie de masina de paine pe care o folosesti, selecteaza din meniu programul pentru baghete (2h20) si apasa butonul on/off.

La primul bip al masinii poti adauga susanul sau ingredientele dorite. Ele nu se pun de la bun inceput pentru a nu se sfarama complet.

La al doilea bip (la mine a bip-uit cand mai erau 45 de min), deschizi usa masinii (verifica setarile masinii tale, s-ar putea sa se puna singura pe pauza atunci cand deschizi usa) si scoti aluatul. Il pui pe o suprafata de lucru tapetata cu faina si il imparti in 4 parti egale. Fiecare bucata o modelezi in forma de sul si o pui in tava speciala de baghete. Se fac 2-3 taieturi pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit, dintr-o miscare ferma. Se unge fiecare bagheta cu putina apa pentru a se rumeni frumos si se presara cateva seminte de susan pentru decor. Se pun la masina pentru restul de minute ramase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise